Bébouw Midreth grijpt naast Paleis Soestdijk

Soestdijk/Mijdrecht - Het consortium van Bébouw Midreth en partners,  zusterbedrijven De Bonth van Hulten, KondorWessels Projecten en Aveco de Bondt, Van Hoogevest Architecten, H+N+S Landschapsarchitecten, Cultureel Organisatiebureau Artifex en DGO Concept, heeft naast Paleis Soestdijk gegrepen.

Onder de naam plan 'Buitenplaats Soestdijk' had het consortium een plan ingediend, waarbij het monumentale Paleis, vanwege het nationale belang, gerestaureerd zou worden, waarna de oude stijlkamers van Anna Paulowna en de woon- en werkruimten van Prinses Juliana en Prins Bernhard opengesteld zouden worden voor het publiek. Ook zou het Paleis opengaan voor kleinschalige concerten, diners, belangrijke ontvangsten en ontmoetingen. 

Het Rijksvastgoedbedrijf koos echter voor het plan van het consortium Made By Holland. Dat consortium koopt het pand voor € 1,7 miljoen euro. Het consortium maakt er een platform van voor innovaties en excellent ondernemerschap, met tentoonstellingen en evenementen voor een breed publiek. Er komen ook horeca en woningen, en op de bovenverdieping van het Paleis komt een aantal hotelkamers.

Foto: MadeBy Holland


advertentie