Amstelhoek en Mijdrechtse wijk Hofland krijgen nieuwe wijkagent

Mijdrecht/Amstelhoek - Amstelhoek en de wijk Hofland in Mijdrecht krijgen een nieuwe wijkagent.

Monique Meijer, de huidige wijkagent gaat langzaam het stokje overdragen aan de nieuwe wijkagent John de Ruig. Monique was afgelopen vijf jaar de wijkagent van Mijdrecht voor de wijk Hofland en Amstelhoek. Ze heeft dit altijd met veel plezier en passie gedaan, maar gedwongen door lichamelijke problemen, zal zij langzaam afscheid nemen van haar wijk en een andere weg binnen de politie inslaan.

De nieuwe wijkagent voor de wijk Hofland in Mijdrecht en Amstelhoek is John de Ruig, In de afgelopen drie jaar was hij werkzaam als wijkagent in Woerden en IJsselstein.

De Ruig: 'als wijkagent ben ik de schakel tussen de inwoners, politieorganisatie en samenwerkingspartners. Daarnaast onderhoud ik contact met partners zoals de gemeente, welzijnsorganisaties, jongerenwerkers, winkeliers en buurt- en bewonersorganisaties. Want veiligheid is iets waar we met z’n allen verantwoordelijk voor zijn.'

'Mijn werk speelt zich deels op straat en deels achter de schermen af', vertelt De Ruig. Hierin werkt hij samen met een heel team van collega’s uit het basisteam de Ronde Venen. Hij is voor de bewoners graag een aanspreekpunt als het gaat om openbare orde en criminaliteit in de wijk.

De Ruig: het contact met de burgers vind ik zeer belangrijk. Zij kunnen hem daarom op verschillende manieren bereiken: men kan ‪0900 - 8844‬ bellen en vragen naar de wijkagent of een bericht achterlaten via www.politie.nl/wijkagenten.

De Ruig besluit met: 'het blijft wel zeer belangrijk dat u bij een verdachte situatie altijd 112 belt.'


advertentie