Winkeliers in Mijdrecht zonder stroom door afsluiting Stedin

Mijdrecht - Winkeliers in Mijdrecht zaten vrijdag een deel van de dag zonder stroom. Niet door een storing, maar door werkzaamheden, meldt RTV Utrecht op haar website. Sommige ondernemers vrezen inkomstenverlies, want door de gedwongen stroomafsluiting zaten ze tot anderhalf uur zonder elektriciteit.

De gemeente De Ronde Venen kampt door grondverzakkingen met grote problemen aan het stroomnetwerk. Een paar keer in de maand is er wel een storing in Mijdrecht, Vinkeveen, Wilnis of een van de kleinere dorpskernen. Nergens in de provincie Utrecht zijn er zoveel stroomstoringen als in De Ronde Venen. Het leidt regelmatig tot grote ergernis, bijvoorbeeld als er een belangrijke voetbalwedstrijd is en de tv uitvalt.

Netbeheerder Stedin is sinds 2014 bezig met het vervangen van tientallen meters kabels, een kostenpost van € 18 miljoen. Vrijdagmorgen vonden werkzaamheden plaats bij winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht. 

Al vier jaar is Stedin aan het sleutelen aan het stroomnetwerk in de gemeente, een kwetsbaar gebied als het gaat om (stroom-)leidingbreuken. De veengrond is gevoelig voor verzakkingen, waardoor kabels sneller slijten en de verzuring van de grond er voor zorgt dat de leidingen nog sneller toe zijn aan vervanging.

Stedin investeert ook in extra verklikkers in de grond. Die moeten ervoor zorgen dat storingen eerder worden ontdekt en dat problemen sneller worden verholpen of voorkomen. Daarnaast maakt Stedin het elektriciteitsnetwerk 'fijnmaziger'. Dit moet ervoor zorgen dat door een storing niet meteen een hele wijk zonder stroom zit.

Dan nog kan Stedin echter niet garanderen dat de problemen straks helemaal voorbij zijn.

Bron en foto: RTV Utrecht


advertentie