Hop-on hop-off bus brengt toeristen buiten Amsterdam

Regio - Er komt voor het eerst een hop-on hop-off bus die toeristen en inwoners uit Amsterdam naar net buiten de stad gaat brengen, schrijft Amstelveenweb op haar website. Van het schilderachtige Ouderkerk aan de Amstel tot een authentieke kaasmaker in Amstelveen.

Vanaf 1 juli 2017 start Greenline Amsterdam, waarmee toeristen de bijzondere en vaak onbekende hotspots rondom de hoofdstad leren kennen. "De meeste buitenlandse toeristen weten niet, dat je al in 10 minuten in de groene long van het Amsterdamse buitengebied bent. Dat is wat we met Greenline gaan veranderen", vertelt manager Edwin van Reijsen. "Touroperators brengen elke dag hordes toeristen naar de Zaanse Schans en Volendam. Zij worden met z’n allen in de bus gepropt, mogen dan een uurtje rondkijken en worden vervolgens naar- en door de souvenirwinkel geloodst", aldus Van Reijsen.

"Met Greenline bieden we een veel goedkoper, flexibeler, authentieker en leuker alternatief naar onbekende hotspots net buiten de stad", vervolgt Van Reijsen. "Op een manier die past bij deze tijd: toeristen kunnen zelf bepalen, waar ze naartoe gaan en hoe lang ze er blijven. En dat allemaal met een groen karakter."

De binnenstad van Amsterdam zucht onder de enorme toestroom van buitenlandse toeristen. Zo nam het aantal bezoekers aan de stad sinds 2012 met maar liefst 5 miljoen toe tot 17 miljoen het afgelopen jaar. De gemeente zoekt daarom naar mogelijkheden om toeristen ook de bezienswaardigheden buiten de stad te bezoeken en is dan ook zeer verheugd met dit nieuwe initiatief, schrijft Amstelveenweb. Ook de gemeente Amstelveen en Ouder-Amstel, Stadshart Amstelveen, Oostenrijk BV als vervoerder, Coster Diamonds, Prio Tickets, Paardenburg groep en het Amsterdamse Bos zijn enthousiast volgens Amstelveenweb. Zij hebben zich als partner achter het initiatief van Greenline geschaard.

Elke drie kwartier stopt een busje van Greenline bij de haltes. Toeristen mogen dan zelf weten, of ze uitstappen, of nog even verder rijden. Een app vertelt ze meer over de plek waar ze zijn aangekomen.

De Greenline doet o.a. de Rembrandtmolen in Ouderkerk aan de Amstel aan, het Cobra Museum in Amstelveen, het Olympisch Stadion met het Amsterdamse Proeflokaal, een geitenboerderij en het Amsterdamse Bos. 

Greenline rekent in eerste instantie vooral op toeristen uit Nederland, Groot Brittannië, België, Frankrijk en Duitsland. "Maar we hebben ook goede contacten onder Aziatische touroperators en daar zijn de eerste reacties al zeer positief. Zij schreeuwen om nieuwe mogelijkheden voor hun klanten die naar Amsterdam willen", aldus Van Reijsen.

Het idee voor de hop-on, hop-off bus naar plekken buiten Amsterdam komt van Jan Schake, eigenaar van wijnboerderij De Amsteltuin in Amstelveen. Hij zag het concept in Zuid-Afrika en ging in Nederland op zoek naar medestanders voor het project. De ervaren reisman Mark Groen was al snel enthousiast en samen startten zij Greenline, nu anderhalf jaar geleden. Begin van dit jaar werd Edwin van Reijsen aangesteld als manager.

Tickets voor de hop-on hop-off bus kosten € 25 en zijn te bestellen via de website van Greenline.

Bron: Amstelveenweb


advertentie