Rondeveense sportverenigingen succesvol bij werven nieuwe vrijwilligers

De Ronde Venen - Sportverenigingen worden tegenwoordig uitgedaagd steeds meer initiatieven te ontplooien om hun maatschappelijke rol en functie binnen een gemeente te vervullen of te vergroten. Om die maatschappelijke functie te kunnen vervullen zijn sterke, moderne en ondernemende verenigingen nodig. Dit kan niet zonder voldoende en enthousiaste vrijwilligers! 

Voor veel verenigingen is het moeilijk om het aantal vrijwilligers op peil te houden, maar ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd' biedt uitkomst. Dit ondervonden ook verenigingen uit De Ronde Venen.

De afgelopen maanden heeft een aantal sportverenigingen uit De Ronde Venen en Uithoorn meegedaan aan ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’, en het resultaat mag er zijn! De verenigingen hebben gezamenlijk 105 nieuwe vrijwilligers geworven. En dit is slechts een tussenstand. Een aantal verenigingen gaat nog aan de slag met de laatste stap van de methode: de 'belactie'.

Tijdens ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ komen verenigingen direct in actie. Geen lange bestudering en strategieën. Na een korte analyse wordt direct tot actie overgegaan. Tijdens vier workshops wordt het stappenplan bepaald en de te ondernemen acties.

Ook de daadwerkelijk uitvoering vindt gelijk plaats. Hierbij wordt gebruikgemaakt van bestaande en beproefde middelen (posters, flyers, e-mail en social media). De docent biedt procesmatige begeleiding tijdens en buiten de workshops.

Neem voor meer informatie over ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’, ‘Meer Leden in Kortere Tijd’ of ‘Meer Sponsors in Kortere Tijd’, contact op met verenigingsadviseur Maarten Punt van Sportservice provincie Utrecht. Hij is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer (030) 209 99 98 of per e-mail via maarten.punt@sportserviceprovincieutrecht.nl. Kijk ook eens op www.meerinkorteretijd.nl.

Kijk voor meer informatie over Sportservice provincie Utrecht op www.sportserviceprovincieutrecht.nl.


advertentie