Extra informatieavond over zonnepanelen en energiecoöperatie

De Ronde Venen - Gemeente De Ronde Venen meldt in een persbericht dat vanwege de zeer grote belangstelling op donderdag 29 juni een extra bijeenkomst wordt gehouden, waar informatie wordt gegeven over de groepsaankoop van zonnepanelen en de op te richten energiecoöperatie.

De avond vindt plaats in de Willisstee in Wilnis en begint om 19:30 uur, met inloop vanaf 19:00 uur. Aanmelden voor de avond kan via zonnepanelen@derondevenen.nl.

In de afgelopen periode zijn reeds drie informatiebijeenkomsten gehouden, in Mijdrecht, Vinkeveen en Abcoude. Daar zijn in totaal meer dan 500 inwoners op afgekomen. Voor een aantal belangstellenden was helaas geen plaats meer beschikbaar.

Wethouder David Moolenburgh (Duurzaamheid): ,,Het is heel mooi dat er veel belangstelling is voor de avonden. De animo om zonnepanelen op het dak te leggen of om deel te nemen aan de energiecoöperatie is groot. Het zou jammer als we niet iedereen kunnen informeren die hier belangstelling voor heeft, vandaar dat we hebben besloten tot een extra avond.’’

Met de groepsaankoop krijgen inwoners de mogelijkheid voordelig zonnepanelen te kopen. De plaatsing van de panelen wordt uitgevoerd door regionale installateurs. Als u zich aanmeldt, komt de installateur langs om uw situatie door te nemen. U ontvangt vervolgens een persoonlijke offerte waarna u kunt beslissen om mee te doen.

De gemeente heeft het Regionaal Energieloket gevraagd de groepsaankoop te organiseren. Wilt u meer weten? Kijk dan op www.regionaalenergieloket.nl/de-ronde- venen bij ‘lokale initiatieven’.

Heeft u zelf geen plek voor zonnepanelen, maar wilt u wel zonne-energie? Dan kan. De energiecoöperatie 'Zon op De Ronde Venen' organiseert zonnepanelen op andermans daken. De gemeente stelt haar daken beschikbaar aan haar inwoners. Maar ook andere daken, zoals het Dorpshuis in Baambrugge waar het eerste project wordt gerealiseerd.

U wordt dan lid van een coöperatie. Alle deelnemers leggen geld in, waarvan de coöperatie de zonnepanelen koopt. Als lid bent u mede-eigenaar van de coöperatie. Kijk voor meer informatie op www.zonopderondevenen.nl.

Tijdens de informatiebijeenkomst op 29 juni in de Willisstee stelt de coöperatie zich nader voor.


advertentie