Festival De Zomertuin op 1 en 2 juli in Abcoude

Abcoude - In Abcoude wordt dit jaar voor het eerst het Festival De Zomertuin georganiseerd. Tijdens het eerste weekeinde van juli verandert Abcoude in een groot podium voor cultuur, eten en drinken en gezelligheid, schrijft de organisatie.

De eerste editie van Festival De Zomertuin, dat als thema 'Boogie Woogie Zomertuin, Mondriaan to Dutch Design' heeft. wordt zaterdag 1 juli om 16:00 uur geopend door Abcoudse scholieren en koren, die een een speciaal geschreven en gecomponeerd lied uitvoeren.

Hierna barst op die plek een muzikaal programma los. Foodtrucks, gezellige terrasjes en eten en drinken maken deze avond compleet.

Op zondag 2 juli zijn van 11:00 tot 18:00 uur de Pure Buren in Abcoude. Kramen en foodtrucks met ambachtelijk eten en drinken en een bijzonder assortiment non-food. De Pure Markt uit Amsterdam aangevuld met kramen van onze eigen lokale ondernemers.

Vanaf 12:00 uur kan het publiek genieten van een prachtig cultureel programma, dat geopend wordt met een Mondriaan Botenparade. Culturele aanbieders uit Abcoude en Baambrugge spelen voorstellingen op het water, geïnspireerd door Mondriaan.

Festival de Zomertuin wordt georganiseerd door Cultuurhuis Abcoude in samenwerking met de OV-AB, diverse lokale ondernemingen en lokale culturele aanbieders. Het komt tot stand met bijdragen van Natuurmonumenten, Gemeente De Ronde Venen, de Rabobank, het Prins Bernard Cultuurfonds en het KF Hein Fonds.advertentie