Druk weekeinde voor brandweer

De Ronde Venen - De brandweer in De Ronde Venen heeft een druk weekeinde achter de rug. 

In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 juni ging in Abcoude een schuur in vlammen op. Bij de brand vielen geen gewonden.

Hoewel de schuur tussen een aantal woningen stond, zijn deze behouden gebleven. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend.

Zaterdagavond moesten brandweermedewerkers uitrukken om in Baambrugge een stier uit de sloot te halen. De stier was in de Zuwe gevallen. Iemand zag het dier vanaf de A2 liggen en belde vervolgens de brandweer. Om bij de stier te komen, moesten de brandweerlieden eerst door drie sloten ploegen.

Omdat onduidelijk was van welke boer het beest was, besloot de brandweer de stier zelf uit de sloot te halen. Dat lukte na het nodige duw- en trekwerk.

Afgelopen zondamiddag vloog een klassieke Volkswagen Kever bij het tankstation aan de Mijdrechtse Zuwe in Amstelhoek in brand.

De bestuurster had een tijd niet met de auto gereden, maar ging zondag met haar klassieker op pad. Bij het Amstelplein in Uithoorn kwam de wagen zonder benzine te staan. Nadat een jerrycan benzine was gehaald, kon de auto verder naar het tankstation in Amstelhoek.

Daar vatte de auto vlam. Met een op het tankstation aanwezige brandblusser kon het vuur gedoofd worden. De brandweer heeft vervolgens de benzineslang afgesloten, omdat er brandstof lekte. Na het nablussen is de klassieker afgesleept.

Bron: RTV Utrechtadvertentie