Leerlingen 'De Schakel' brengen hartenwensen bewoners Zuiderhof in beeld

Vinkeveen - Varen op de plassen, pannenkoeken eten in een restaurant, een rondreis maken door Indonesië, een helikoptervlucht maken boven Schiphol; dat waren enkele van de vele hartenwensen van de bewoners van Zorgcentrum Zuiderhof in Vinkeveen. In het kader van de actie 'Zomerhartenwensen', gingen de leerlingen van groep 6 en 7 van basisschool De Schakel uit Vinkeveen op donderdag 22 juli met lijm, potloden en scharen op bezoek in Zuiderhof. Daar spraken en knutselden de bewoners met de leerlingen over hun hartenwensen.

De actie is een initiatief van de Riki Stichting. Gedurende de zomermaanden, waarin veel ouderen zich eenzamer voelen, vervult de stichting hartenwensen van ouderen. De wensen van de bewoners werden allemaal op een aparte poster geschreven, die door de leerlingen samen met de bewoners is versierd.

Niet alleen het geknutselde resultaat was prachtig, ook de ontmoeting tussen jong en oud was waardevol! Zowel de kinderen als de bewoners van Zuiderhof waren enthousiast en genoten van de ochtend.

Na al het harde werken op deze warme dag, werden de kinderen en bewoners nog getrakteerd op een heerlijk ijsje. De komende periode kiest Zuiderhof tien hartenwensen uit die in vervulling worden gebracht.


advertentie