Haringhappen levert € 7.250 op voor Johannes Hospitium

Mijdrecht - De traditionele Haringparty, die dit jaar voor de zestiende achtereenvolgende keer in Mijdrecht werd gehouden, heeft € 7.250 opgebracht, schrijft de Lionsclub Mijdrecht-Wilnis in een persbericht.

Het bedrag is bestemd voor de Stichting Vrienden van het Johannes Hospitium in Wilnis Na afloop van de Haringparty nam Jan van Schie van de stichting de cheque in ontvangst.

De Haringparty werd geopend door wethouder David Moolenburgh. Het haringhappen vond plaats in samenwerking met het businessmagazine De Venen INTO business, waarvan de zomereditie werd gelanceerd door uitgever Martijn van Dalen.  

Vele liefhebbers van de Hollandse Nieuwe kwamen woensdag 21 juni jl. naar het Raadhuisplein in Mijdrecht om de maatjes van Smit Volendammer Visdelicatessen, gevestigd in winkelcenrum Adelhof, te proeven. Ondersteund door de vrolijke dixielandklanken van de Swing Masters was het, volgens de Lionsclub, een zeer geanimeerde bijeenkomst met zeer fraai zomerweer.

De opbrengst van de haringproeverij werd door de organiserende Lionsclub Mijdrecht-Wilnis ter beschikking gesteld aan de Stichting Johannes Hospitium De Ronde Venen in Wilnis 

De opbrengst wordt vooral bereikt door het veilen van het eerste vaatje Rondeveense haring en dit gebeurde onder de enthousiasmerende leiding van veilingmeester Peter Forsthövel, die het vaatje maar liefst vijftien keer achtereen onder de hamer wist te brengen.

De Lionsclub dankt alle bieders en sponsoren voor hun ondersteuning. Meer details en informatie is te vinden op Facebook “Lions Mijdrecht Wilnis”.


advertentie