Boom + Verweij uit Mijdrecht en MullerVisual Communications gaan samenwerken

Mijdrecht/Amsterdam - Het in Amsterdam gevestigde MullerVisual Communications en Boom + Verweij Grafiservices in Mijdrecht hebben besloten tot samenwerking.

Met ingang van deze zomer gaan MullerVisual Communications en Boom + Verweij Grafiservices samenwerken waarbij zij over en weer gebruik gaan maken van elkaars capaciteiten en expertise.

Voor MullerVisual betekent dit een verbreding van haar activiteiten door de expertise van Boom+ Verweij met onder meer etiketten en kunststof labels (cappers) voor bollen en planten geproduceerd op de Heidelberg Speedmaster XL-102-6p UV.  De vellen offset bij MullerVisual, op de tienkleuren Heidelberg Speedmaster XL 106, kan dan beter benut worden door beide bedrijven.

Voor bestaande en potentiële opdrachtgevers betekent deze samenwerking in de praktijk een verbeterde dienstverlening evenals een breder aanbod van diensten en producten, en kunnen gestelde MVO doelen sneller worden behaald. MullerVisual Communications en Boom + Verweij Grafiservices kiezen zo voor een duurzame relatie met hun bestaande opdrachtgevers. 

Volgens Printmedianieuws, een platform voor nieuws en achtergronden van het nieuws over de printmediawereld, is deze samenwerking een opmaat naar de overname van Boom + Verwij door MullerVisual.

Printmedianieuws schrijft dat in de markt 'al jaren bekend (is) dat Gerard Verweij (eigenaar van Boom + Verweij) zijn bedrijf wil verkopen. Voor MullerVisual biedt een eventuele overname van het bedrijf uit Mijdrecht, volgens Printmedianieuws, de kans om actief te worden in de verpakkings- en labelmarkt.

Printmedianieuws kon echter geen bevestiging van haar theorie krijgen.

Boom + Verweij heeft nog meer merken in de markt, waaronder Boom + Verweij Label en Packaging. Bij het bedrijf werken ongeveer 65 personen. Eigenaar Gerard Verweij is de vierde generatie van het in 1890 begonnen bedrijf. De naam Boom is afkomstig van de Haarlemse drukkerij BoomPlaneta, die in 2013 is samengevoegd met Verweij. De dagelijkse leiding van het bedrijf is in handen van directeur Erik Wink.

MullerVisual is aanzienlijk groter dan Boom + Verweij. Met meer dan 100 medewerkers wordt een omzet bereikt van € 30 miljoen. In Amsterdam heeft MullerVisual drie productielocaties. Ook is er een verkoopkantoor in Eindhoven. MullerVisual wordt geleid door Sander Muller (1966) en mede-eigenaar Marco Pol (1970).

Bron: Persbericht/Printmedianieuws Foto: Google Streetview


advertentie