De Amsterdamse Cantorij op 9 juli in Dorpskerk Abcoude met 'Salon Latino'

Abcoude - Op zondag 9 juli treedt De Amsterdamse Cantorij vanaf 15:30 uur op in de Dorpskerk in Abcoude met het programma 'Salon Latino', een wervelende middag vol Zuid-Amerikaanse zang, swing en tango. Poëzie voor het oor en gymnastiek voor het hart, meldt het koor in een persbericht.

Het koor dat onder leiding staat van Felix van den Hombergh, krijgt bij het programma medewerking van Vincent van Amsterdam op de accordeon, Wiesje Nuiver op viool en Arjan Sikking en Marianne van Berlo van Dansschool Tango Amsterdam. 

Op het programma staan enkele beroemde Braziliaanse koorstukken, zoals de 'Berimbau', een jazzy lied van de dichter-muzikant-bohemien Vinícius de Moraes, die ‘heimwee naar het leven’ zei te hebben en een fles whisky beschouwde als een trouwe mensenvriend. Het stuk bezingt behalve het gelijknamige eensnarige instrument, vooral een verloren liefde. 

En 'Sabia coraçao de uma viola' van Aylton Escobar op een melancholische tekst van de beroemde dichter Orlando de Brito, gaat in wezen niet over de viola (gitaar), maar over de fijne kneepjes van de verleidingskunst. 

Opgeluisterd door een accordeon, een viool en een vurig danspaar is tijdens de salon ook volop de Argentijnse tango te beleven. De cantorij zingt in een arrangement voor de stem (‘da-di-dom’) de 'Vier seizoenen van Buenos Aires' van Astor Piazzolla, de grootste bandoneonspeler aller tijden.

Tot slot het hartverscheurende 'Adiós Nonino' (‘Vaarwel opaatje’), dat Piazzolla naar verluidt in een middagje improviseerde, nadat hij zijn vader verloor. Dit muziekstuk behoeft nauwelijks nog toelichting sinds ‘de’ traan van Maxima op haar bruiloft.

Kaartjes kosten aan de kassa € 14,50 (donateurs, in de voorverkoop, met reductie (cjp, 65plus, stadspas): € 12,50), inclusief een drankje en hapje.


advertentie