Vervoerplan Amstelland-Meerlanden vastgesteld

Regio - Het dagelijks bestuur van de Vervoerregio Amsterdam heeft het vervoerplan van Connexxion voor de OV-concessie Amstelland en Meerlanden 2018 definitief vastgesteld.

Vanaf 10 december a.s. rijdt Connexxion in dit gebied met 100 gelede elektrische bussen, de grootste elektrische busvloot van Europa, een 24-uurs OV-aanbod én een flexsysteem voor OV op aanvraag. Het vervoerplan is onderdeel van de bieding op basis waarvan de Vervoerregio 15 december jl. de concessie aan Connexxion heeft gegund.

Voor dit vervoerplan heeft consultatie van gemeenten plaatsgevonden bij het opstellen van het programma van eisen en bestek. Ook is advies ingewonnen bij de Reizigersadviesraad en de adviescommissie. Afgelopen mei zijn er informatiebijeenkomsten georganiseerd voor raadsleden en bewoners. Van de suggesties die daar naar voren kwamen is bekeken of ze nog tot een beperkte aanpassing van het vervoerplan konden leiden. Dit heeft onder meer tot de volgende aanpassingen geleid:

Op 10 december 2017 start de nieuwe dienstregeling . Het concessiegebied omvat de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn, met daarin het busvervoer op en rondom luchthaven Schiphol en enkele uitlopers naar onder meer Amsterdam, Haarlem en Mijdrecht.

Voor wat betreft De Ronde Venen, gaat Connexxion nog uitsluitend op Mijdrecht rijden. De route van de huidige lijn 174 wordt sterk ingekort en gaat van Uithoorn Meerwijk naar Amstelveen Busstation.

Nieuw is dat het Randstadnet, of R-Net, naar Mijdrecht uitgerold wordt. R-net is een samenwerkingsproject van overheden en vervoerders in de Randstad op het gebied van 'hoogwaardig openbaar vervoer'. 

Tot de Noord-Zuidlijn geopend wordt, 22 juli 2018, rijdt buslijn 242 van Mijdrecht Rondweg naar Amsterdam Zuid. Vanaf de opening van de Noord-Zuidlijn, wordt lijn 242 omgenummerd naar lijn 348, die dezelfde route blijft rijden.

De route van lijn 612, Abcoude naar Amstelveen, wijzigt niet.

Kijk HIER voor een volledig overzicht van de wijzigingen. 

Op de foto een nieuwe bus voor het R-Net


advertentie