Bevolkingsonderzoek borstkanker begin augustus in De Ronde Venen

De Ronde Venen - Vanaf 9 augustus a.s. kunnen vrouwen uit De Ronde Venen weer meedoen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. De gegevens van de vrouwen ontvangt Bevolkingsonderzoek Midden-West automatisch van de gemeente.

Een goed georganiseerd onderzoek is een belangrijke manier om de sterfte aan borstkanker terug te dringen. Door het bevolkingsonderzoek overlijden er elk jaar ongeveer 850 vrouwen minder aan borstkanker.

Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van de borsten. De foto’s worden gemaakt door speciaal opgeleide radiodiagnostisch laboranten. Deelnemers ontvangen binnen 2 weken een uitslagbrief.

Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige zekerheid. Ook kunnen niet alle gevallen van borstkanker vroegtijdig worden opgespoord. Bij klachten wordt geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts. Het is belangrijk om regelmatig deel te nemen, ook als bij het vorige onderzoek geen afwijkingen zijn gevonden. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig en gratis.

Het onderzoekscentrum staat vanaf 9 augustus achter het Veenweidebad aan de Ontspanningsweg 1 in Mijdrecht.

Het bevolkingsonderzoek borstkanker wordt uitgevoerd onder vrouwen in de postcodegebieden 1426, 1427, 3641 t/m 3643, 3645, 3646 en 3648.


advertentie