Uit Amstelhoek gestolen boot snel weer terug

Uithoorn/Amstelhoek - De sloep van Stephan van den Oetelaar uit Uithoorn, die in de nacht van vrijdag op zaterdag werd gestolen is binnen 48 uur teruggevonden. Dat meldt Van den Oetelaar op zijn Facebook-pagina. Daarop schrijft hij: "Lieve mensen, mag ik u allen enorm bedanken! Dankzij uw hulp is onze boot in recordtempo teruggevonden."

Stephan was van plan om afgelopen zaterdag met vrienden uit Noord-Brabant vanaf zijn sloep de Canal Parade te vieren. Dat ging echter niet door, toen zaterdagochtend bleek dat de boot spoorloos was verdwenen.  

Stephan: "De boot is [...] over de Amstel, via Ouderkerk a/d Amstel, door de Nieuwe Meer sluis naar Leimuiderbrug gevaren", schrijft hij. "Tussen de sluis en de vindplaats zijn het kadastrale nummer, de naam en het registratienummer van de romp van de boot verwijderd."

Dat de boot zo snel terecht is, heeft Van den Oetelaar naar eigen zeggen te danken aan getuigen die over de diefstal hadden gehoord.

Van den Oetelaar: "Meerdere van u hebben de boot zien varen en hebben tijdstip, locatie en het signalement van de dader aan de politie doorgegeven. Ter hoogte van Leimuiderbrug heeft de dader kennelijk besloten om zijn poging tot diefstal te staken en is ervan door gegaan." 

Bron: NH Foto: Stephan van den Oetelaar


advertentie