Vanaf september ook rollatorspreekuur in Abcoude en Baambrugge

Abcoude/Baambrugge - Vanaf 1 september a.s. is er nu ook in Abcoude en Baambrugge een rollatorspreekuur, meldt Tympaan-De Baat in een persbericht.

De vrijwilligers van het rollatorspreekuur toeren maandelijks door De Ronde Venen, om ervoor te zorgen dat u veilig loopt en blijft lopen met uw rollator. Het verzorgingsgebied wordt per september uitgebreid met Baambrugge en Abcoude.

Tijdens het rollatorspreekuur van Tympaan-De Baat kunt u gratis een ‘APK-keuring’ laten doen voor uw rollator. Het doel van deze dienst is een bijdrage te leveren aan uw veiligheid. Veilig lopen met een goede rollator is heel belangrijk. Veel ongelukken met rollators kunnen namelijk voorkomen worden door bijvoorbeeld de remmen goed af te stellen en uw rollator op juiste hoogte af te stellen.

Tijdens het rollatorspreekuur krijgt uw rollator een zogenaamde APK. Hierbij wordt altijd gekeken naar:

• Slecht werkende remmen: deze zijn erg gevaarlijk en zorgen voor veel ongelukken met rollators (niet alleen bij het lopen, maar ook bij het zitten). De remmen worden voor u gecontroleerd en eventueel bijgesteld.

• Loszittende kabels: het vastzetten van de kabels is belangrijk om het knikken hiervan te voorkomen en om niet te blijven hangen aan dingen waar men langsloopt.

• De hoogte van uw rollator: een goede houding is erg belangrijk.

• Niet goed lopende of draaiende wielen worden bijgesteld of indien nodig vervangen.

• Loszittende handvatten: wanneer de handvatten loszitten is dat erg gevaarlijk. De handvatten mogen dan ook niet gedraaid kunnen worden.

Het rollatorspreekuur is elke maand op verschillende locaties in De Ronde Venen. Op vrijdagochtend 1 september kunt u tussen 10:00 en 11:00 uur langskomen in de Angstelborgh in Abcoude. Op dinsdagochtend 10 oktober kunt u eveneens tussen 10:00 en 11:00 uur terecht met u rollator in de Buurtkamer Baambrugge.

Kijk voor een compleet overzicht van de rollatorspreekuren op de website van Tympaan-De Baat.

Alle hulp die tijdens het rollatorspreekuur wordt geboden is gratis, behalve als er nieuw materiaal
moet worden gebruikt. In dat geval betaalt u uitsluitend de kostprijs van dat nieuwe materiaal. Gebruik van nieuw materiaal gaat uiteraard in overleg.


advertentie