Zomeravondconcert op Bätz-orgel in Janskerk in Mijdrecht

Mijdrecht - Op zaterdag 19 augustus a.s. vindt in de Janskerk in Mijdrecht een zomeravondconcert plaats op het monumentale Bätz-orgel, schrijft de Concertcommissie Bätz-orgel in een persbericht.

Het is de commissie gelukt de intenationaal bekende organist Wim Magré een concert te laten verzorgen in de Janskerk te Mijdrecht. Hij komt zaterdag 19 augustus naar Mijdrecht voor
een prachtig concert op het mooie monumentale Bätz-orgel.

Voor de pauze wordt een aantal traditionele werken uitgevoerd van bekende componisten en van de organist zelf. Na de pauze kan het publiek luisteren naar eigentijdse melodieën die Wim op een speciale manier heeft bewerkt voor het schitterende Bätz-orgel. Hierbij moet worden gedacht aan : Andrew Lloyd Webber en John Miles.

Wim Magré is musicus te Elburg. Hij is geboren in 1962 en ontving zijn eerste muzieklessen aan de muziekschool te Elburg. Daarna studeerde hij orgel bij Willem Hendrik Zwart, organist van de Bovenkerk te Kampen. Verder bekwaamde hij zich aan het Conservatorium te Zwolle, waar hij hoofdvak orgel studeerde bij Dorothy de Rooy. In 1989 studeerde hij hier met goed gevolg af.

Als organist is hij verbonden aan de Gereformeerde Kerk te Doornspijk,aan de Hervormde Gemeente Elburg en aan de Alle-Dag-Kerk (Engelse Kerk aan het Begijnenhof) te Amsterdam.

Verder is hij dirigent van verschillende koren op de Veluwe van onder andere het Elburgs Mannenkoor O.B.K., van gemengde koren in Oldenbroek, Doornspijk en Ermelo en van kinderkoren in Oostendorp, Doornspijk en op Urk.

Ook maakte Wim Magré een zestal tournees naar de VS en Canada.

Als concertorganist is hij regelmatig te horen op de prachtige orgels in Nederland en op 19 augustus dus in Mijdrecht.

De aanvang van het concert is 20:00 uur, de deuren van de Janskerk zijn open vanaf 19:30 uur.

De toegang bedraagt € 10 (inclusief koffie of thee in de pauze).

Foto's: Wim Magré/YouTube


advertentie