Ondernemer verhuurt door hem gekochte legakkers

Vinkeveen - Een ondernemer heeft vier legakkers in de Vinkeveense Plassen opgedeeld en te huur gezet. Het gaat nu in totaal om 35 kleine stukjes land, schrijft RTV Utrecht.

Vier maanden geleden verkocht het Recreatieschap Vinkeveense Plassen 38 legakkers. Volgens de ondernemer waren de meeste legakkers veel te groot voor één gebruiker. "Zo ontstond het idee om te focussen op de langste legakkers en die opnieuw te verkavelen in courante eilandjes", zegt hij. Hij kocht uiteindelijk vier legakkers, die samen zeshonderd meter lang zijn.

De opgedeelde eilanden worden verhuurd, omdat ze pas in 2020 weer in de verkoop mogen. Het minst dure eilandje is te huur voor € 100 per jaar. "Een herkansing voor de vele gegadigden die toen achter het net visten, om alsnog een klein paradijsje te bemachtigen."

Het recreatieschap Vinkeveense Plassen, een samenwerking van de gemeenten Amsterdam en De Ronde Venen en de provincie Utrecht, verkocht de eilandjes omdat het onderhoud te duur werd. De hoop is dat nieuwe eigenaren zorgen dat de eilandjes niet verdwijnen.

De verkoop van de legakkers is omstreden. Natuurorganisaties vrezen dat particulieren niet genoeg aan onderhoud zullen doen. Bovendien willen veel van hen een huisje op de eilandjes neerzetten.

De ondernemer organiseert eind deze maand een bijeenkomst voor potentiële huurders.

Bron: RTV Utrecht


advertentie