Zaterdag 19 augustus Shantyfestival Vinkeveen

Vinkeveen - Aanstaande zaterdag 19 augustus vindt voor de inmiddels vijfde maal het Shantyfestival Vinkeveen plaats. Het Shantyfestival Vinkeveen is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een landelijk bekend festival voor shantykoren.

Het is het Vinkeveense Shanty & Zeemanskoor De Turfschippers weer gelukt een festival te organiseren dat aantrekkelijk is voor een groot publiek.

Op een feestelijk Boeiplein met een groot podium en voldoende zitplaatsen, waar toeschouwers zowel in de open lucht als overdekt een plaatsje kunnen vinden, laten zeemanskoren uit diverse plaatsen in het land hun mooiste, droevige én vrolijke zeemansliederen klinken. Bij (erg) slecht weer wordt uitgeweken naar de sporthal in de Boei.

Shantyfestivals, en dus de zeemansliederen, hebben mede door de opkomst van de groep ANCORA uit Volendam een nieuwe impuls gekregen. De zeemansliederen van deze groep zullen ongetwijfeld ook zaterdagmiddag te horen zijn.

Aan het Shantyfestival Vinkeveen nemen, naast het Shanty en Zeemanskoor De Turfschippers, de volgende koren deel:

- Koor Bravour uit Woerden: Een bekend koor in het Groene Hart, maar ook ver daarbuiten. Het koor bestaat uit circa 40 zangers en 7 muzikanten w.o. 4 accordeonisten. Zij zijn begonnen in april 2001, en hebben in de afgelopen jaren al diverse prijzen gewonnen. Bravour is voor de tweede keer te gast in Vinkeveen.

- Zeemanskoor de Raddraaiers uit IJmuiden: Het kleinste koor op het festival met 17 zangers. De muzikale begeleiding bestaat uit 2 accordeonisten, banjo, gitaar, tuba en slagwerker. In 2008 werd het repertoire uitgebreid met veel Engelse en Duitstalige muziek, omdat het koor zeer vaak, maar liefst 75% van hun tijd, werd uitgenodigd op riviercruiseschepen. Ook op tv treedt het koor op, bijvoorbeeld bij omroep Max, in Man bijt hond en bij RTL.

- Viswijvenkoor Gouda uit Gouda: Ook dit jaar is een vrouwenkoor aanwezig op het festival. De eerste liederen werden door het koor al 20 jaar geleden gezongen. Het viswijvenkoor Gouda bestaat uit 30
vrouwen en wordt begeleid door 2 accordeons, een dwarsfluit en een klarinet. Het liefst treden ze tussen het publiek op met hun vrolijke, maar ook vaak ondeugende liedjes.

Het Shantyfestival Vinkeveen wordt zaterdag om 11:50 uur geopend. Zo rond 18:00 uur is het einde van het festival gepland.

Dankzij de sponsors, is het Shantyfestival geheel gratis te bezoeken. 

Kijk voor het volledige programma op www.deturfschippers.nl


advertentie