Autocross Abcoude aangepast

Abcoude - Op zaterdag 26 augustus wordt op een weiland van boer Bart de Vries, voor de 43e maal de Autocross Abcoude verreden. Volgens de organisatoren de 'unieke en allerbelangrijkste autocrosswedstrijd van het jaar met sloten, strobalen en veel sensatie; De GP van Abcoude. Mooier kan een autocross niet worden.'

Het format van de Autocross is met ingang van dit jaar enigszins aangepast, waarover later meer.

De ingang naar het crossterrein voor rijders en publiek is op het bouwterrein aan de Burgemeester Des Tombesweg/Lindewetering.

Aanvang van de wedstrijd is 12:00 uur. De entree bedraagt € 8 en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar € 4. Parkeren op een weiland direct naast het circuit kost € 2.

Wedstrijdleider Teus heeft dit jaar een nieuw weiland tot zijn beschikking gekregen en hij heeft zich uitgeleefd op de inrichting van het circuit. Het weiland is véél langer en breder dan vorige jaren. Omdat verder 2 sloten in een hoekje lopen, zijn er twee natuurlijk gevormde chicanes.

Hoewel er van de 160 deelnemers ca. 110 uit de De Ronde Venen komen, trekt de Autocross Abcoude veel autocrossers uit het hele land. Dit jaar nemen autocrossers uit onder meer Veen, Ursum en Roden deel.

Net als ieder jaar staan weer veel favorieten klaar om vol de strijd aan te gaan, zoals Rene Kennis uit Vinkeveen, Ivo Galekop en Willem van Randeraad, de nummers 1, 2 en 3 van afgelopen jaar. Maar ook autocrossers als 'good old' Piet van Dijk, Corald van Mourik en Robbie Degen. Allemaal er op gebrand om weer een goed resultaat neer te zetten en natuurlijk om ook vol gas voor de overwinning te gaan.

Bij de dames heeft Rebecca Burger de afgelopen 2 jaar gewonnen. Als zij dit jaar weer wint, mag zij de wisselbeker houden. Naar verwachting zullen Lianne van Mourik en Kelly Timmer haar net als de vorige editie weer volwaardig partij geven.

De organisatie heeft besloten geen afvalrace meer te organiseren. Een afvalrace is fantastisch als er minimaal 30 auto’s meedoen. Vorig jaar waren er, ondanks de inspanningen van de organisatie, echter slechts twaalf, dus vanaf dit jaar geen afvalrace meer.

In plaats daarvan wordt dit jaar een B-finale georganiseerd. De nummers 1, 2 en 3 van elke groep heren starten rechtstreeks in de A-finale, waarbij natuurlijk de besten achteraan starten. Dit is al een jarenlange een echte Abcoudse autocross-traditie.

Om nog meer rijders een finale te laten rijden, wordt dit jaar de B- finale ingevoerd. Daarin starten de nummers 4, 5 en 6 van elke groep, waarbij de besten ook achteraan starten. De nummers 1 en 2 van deze B-finale mogen uiteindelijk ook meedoen aan de A-finale. Zij starten in de A-finale dan achteraan. De B-finale zal dan ook door de coureurs als een echte finale verreden worden.

Kijk voor meer informatie over de Autocross Abcoude op www.autocrossabcoude.nl en/of like de Facebookpagina.


advertentie