PvdA Stichtse Vecht bezorgd over situatie Careyn

Stichtse Vecht - De fractie van de PvdA in de gemeenteraad van gemeente Stichtse Vecht, maakt zich zorgen over de situatie bij zorgverlener Careyn. De fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W van Stichtse Vecht.

Onlangs kwam Careyn negatief in het nieuws. Volgens diverse recente berichten verkeert het bedrijf in financiële problemen. Verder staat Careyn al een aantal jaren onder scherp toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De IGZ komt over enkele weken met een oordeel over de situatie bij Careyn.

De PvdA Stichtse Vecht maakt zich zorgen en stelt dat de situatie mogelijk kan leiden tot problemen in de thuiszorg en verpleegzorg in Stichtse Vecht. Door middel van schriftelijke vragen aan het college wil de partij opheldering. 

PvdA Stichtse Vecht stelt dat Careyn, dat naast thuiszorg ook verpleegzorg levert in Stichtse Vecht, al vaker onderwerp is geweest van zorgen van de gemeenteraad van Stichtse Vecht. Volgens de fractie verkeert Careyn 'in zwaar financieel weer. Het bedrijf krijgt nog tot 1 september aanstaande de gelegenheid orde op zaken te stellen, anders valt het doek voor deze organisatie', schrijft de fractie.

De problemen van Careyn betreffen, volgens de PvdA-fractie, 'specifiek de verpleeghuistak van het bedrijf, een tak die onder de Wet Langdurige Zorg valt, maar bedreigen deze de toekomst van de hele organisatie. De fractie van de PvdA Stichtse Vecht maakt zich zorgen over de ontstane situatie en de continuïteit en kwaliteit van de zorg voor de inwoners van Stichtse Vecht die van deze zorg afhankelijk zijn.' 

Door middel van het stellen van vragen wil de PvdA meer duidelijkheid van het college. De op woensdag 16 augustus gestelde vragen zijn nog niet beantwoord. 

Careyn op haar beurt heeft in een reactie op de verschenen berichten afstand genomen van het beeld dat daarin van Careyn is geschetst.

Bron: RTV Stichtse Vecht


advertentie