Gemeenten Groene Hart stellen uitbreiding vliegbewegingen ter discussie

De Ronde Venen - De gemeenten in het Groene Hart stellen de uitbreiding van het aantal vliegbewegingen ter discussie, melden de gemeenten in een gezamenlijk persbericht.

Daartoe is op maandag 28 augustus om 16:00 uur in Nieuwkoop het startsein gegeven voor de campagne ‘Geef stilte een stem’.

De gemeenten maken zich zorgen over de plannen voor verdere groei van Schiphol. VNO-NCW heeft het zelfs over een groei naar 800.000 vluchten! Volgens de gemeenten zal dit leiden tot nog meer geluidsoverlast en milieuvervuiling in het Groene Hart en andere gemeenten met veel vliegverkeer.

Voordat de politiek een besluit neemt over verdere groei, willen de gemeenten aandacht vragen voor dit toekomstige probleem. De campagne biedt met www.ikstemvoorstilte.nl een platform waar inwoners, ondernemers, recreanten en natuurliefhebbers hun stem kunnen laten horen over dit onderwerp.

De gemeenten beklemtonen dat de campagne niet wordt gevoerd tégen Schiphol, maar vóór een zorgvuldige belangenafweging bij de besluitvorming over verdere sterke groei van Schiphol.

In aanvulling op deze campagne hebben de gemeenten gezamenlijk een brief gestuurd aan
staatssecretaris Dijksma. Een afschrift is ook verzonden aan informateur Zalm. In deze brief pleiten de gemeenten voor een zorgvuldige belangenafweging bij het vaststellen van het kader voor de ontwikkeling van Schiphol, het reguleren van vliegroutes en een oplossing voor de problematiek op de lange termijn. 

De campagne is een initiatief van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-
Reeuwijk, De Ronde Venen, Gouda, Nieuwkoop, Stichtse Vecht en Woerden.


advertentie