Buitengebied De Ronde Venen krijgt ook AED's

De Ronde Venen - Gemeente De Ronde Venen heeft Stichting AED Reanimatieteam De Ronde Venen subsidie verleend voor de aanschaf van vijf Automatische Externe Defibrillators (AED’s).

Het gaat daarbij om AED’s voor het buitengebied van de gemeente, met een speciale kast die aan de buitenkant van gebouwen hangen. Zo zijn deze AED’s ook in de avond en in het weekeinde beschikbaar voor burgerhulpverleners bij een oproep in verband met een hartstilstand.

“Adequaat en snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. AED’s zijn hierbij een belangrijk
hulpmiddel”, zo stelt Frank Straathof, voorzitter van Stichting AED Reanimatieteam De Ronde Venen. Door AED’s buiten te hangen, kan tijdwinst het verschil maken. Zo kunnen de burgerhulpverleners de juiste hulp bieden, starten met reanimeren en een AED inzetten. “Daarom ben ik heel blij dat – als dat nodig mocht zijn – deze vijf AED’s nu 24 uur per dag, 7 dagen per week kunnen worden gebruikt in het buitengebied.”

Wethouder Anco Goldhoorn: “Met deze vijf AED’s is een belangrijke stap gezet in het dekkend maken van het reanimatienetwerk. De inzetbaarheid van de burgerhulpverleners in het buitengebied wordt daarmee vergroot en versneld.”


advertentie