Energieke Rondeveners gezocht

De Ronde Venen - Vindt u het belangrijk om op een goede manier om te gaan met energie en materialen? Heeft u daarom uw huis geïsoleerd, een elektrische auto gekocht of zonnepanelen op het dak gelegd? 

Doe dan mee aan de verkiezing van Energieke Rondeveners. In die verkiezing staan inwoners centraal die, met kleine of grote stappen, goed bezig zijn voor het klimaat en hun ervaringen willen delen. 

Klimaatneutraal leven en duurzaamheid staan bij inwoners en gemeente hoog op de agenda. Wij willen op een verantwoorde wijze met grondstoffen en energie omgaan. Ook willen we in een schone omgeving leven en een schone omgeving achterlaten voor de generaties na ons. Iedereen kan daaraan een bijdrage leveren, groot of klein. Door goed afval te scheiden, de fiets te gebruiken in plaats van de auto, de woning te isoleren of door streekproducten te kopen. 

Wethouder David Moolenburgh (Duurzaamheid): ,,Veel inwoners voelen zich hierbij betrokken en willen graag een bijdrage leveren. Dat zagen we overduidelijk bij de informatieavonden over zonnepanelen, waarbij honderden belangstellenden langskwamen en meer dan tweehonderd inwoners hebben besloten zonnepanelen aan te schaffen. Ook de animo om deel te nemen aan de coöperatie Zon op De Ronde Venen is groot.

Maar daarmee zijn we er natuurlijk nog lang niet, er is veel meer te doen. Met Energieke Rondeveners willen we op een leuke manier onder de aandacht brengen wat inwoners allemaal doen om klimaatneutraal te leven.’’

Inwoners die een goede kandidaat weten of zelf willen deelnemen, kunnen kandidaten of zichzelf aanmelden via www.energieke-rondeveners.nl. Aanmelden kan tot 1 oktober a.s. Uit de inzendingen kiest een jury vijf Energieke Rondeveners met het meest inspirerende verhaal. Hun verhalen worden gepubliceerd op de gemeentelijke informatiepagina.

Op 11 november a.s. wordt bekend gemaakt wie tot Energieke Rondevener is verkozen. Dit gebeurt tijdens het duurzaamheidsevenement ‘De Energie Parade’ dat die dag van 14:00 tot 18:00 uur in het Fort bij Abcoude wordt gehouden. Tijdens dit feestelijk duurzaamheidsevenement met informatiemarkt, boeiende workshops, muziek en lekker, maar vooral duurzaam eten, wordt het publiek gevraagd een winnaar aan te wijzen.

Het evenement wordt door een aantal enthousiaste inwoners in samenspraak met de gemeente, het NME-centrum de Woudreus en de coöperatie Zon op De Ronde Venen georganiseerd.


advertentie