Commissie praat vanavond over mogelijk gecombineerd sportgebouw in Abcoude

Mijdrecht/Abcoude - Vanavond wordt tijdens de commissie Samenleving & Inwonerszaken in het gemeentehuis van De Ronde Venen in Mijdrecht gesproken over de mogelijke bouw van een gecombineerd sportgebouw, bestaande uit gymzalen en een zwembad, in Abcoude. Het gebouw moet het in 2015 gesloten Meerbad en de verouderde Kees Bonzaal, die in 2019 sluit, vervangen.

Het college van B&W van de gemeente De Ronde Venen is neutraal, zegt wethouder Sport, Alberta Schuurs. Zij vindt het fantastisch dat de burgers zelf het initiatief hebben genomen voor het zwembad en de sporthal. "Ja, dat is natuurlijk heel mooi", zegt Schuurs. "Het is gewoon een mooi initiatief dat inwoners veel tijd en energie steken in zo'n plan. Maar ook als ze er veel energie in steken betekent dat niet per definitie dat het ook doorgang kan vinden."

Een nieuwe sporthal en een zwembad kosten samen ongeveer € 8,5 miljoen, zo is berekend. De Stichting Abcoude Sport, de huidige exploitant van de Kees Bonzaal, meent dat de gemeente wel over de brug kan komen met € 3,6 miljoen.

De gemeente moet immers zorgen voor faciliteiten voor schoolgymnastiek. Dat geld kan dan mooi in de nieuwe sportaccomodatie worden gestoken, zegt Ad Geerlings, voorzitter van de stichting. "Als die er niet komt, moet je toch een nieuwe sporthal gaan neerzetten voor de schoolgymnastiek. Dat is al berekend op € 3,6 miljoen. Die willen we graag van jullie hebben. En voor de rest moeten we een lening gaan aantrekken."

Voor de gemeente is het nog geen uitgemaakte zaak. Volgens wethouder Schuurs is het inderdaad een taak van de gemeente om sport te organiseren, maar over een miljoenenuitgave moet goed nagedacht worden. "Wij zien het als een groot risico omdat het financieel echt wel veel betekent en toch voor de toekomst niet zeker is hoe het allemaal zal uitpakken. Uiteindelijk is het wel aan de raad."

Vanavond is de commissievergadering die om 19:00 uur zal beginnen. Op donderdag 28 september zal tijdens de gemeenteraadsvergadering een definitief besluit worden genomen.

Kijk HIER voor de agenda en de bijbehorende stukken van de commissie Samenleving & Inwonerszaken.

Bron: RTV Utrecht


advertentie