Maand langer rondleidingen in Kasteel Loenersloot

Maand langer rondleidingen in Kasteel Loenersloot

Loenersloot - Het rondleidseizoen duurt dit jaar op Kasteel Loenersloot een maand langer. U kunt nu zelfs nog tot november inschrijven op de reguliere rondleidingen. Die zijn op donderdag- en vrijdagmiddag en ook op de zaterdagmorgen en –middag. In de herfstvakantie gelden voor gezinnen gereduceerde prijzen.

Achter de muren van het uit de 12e eeuw stammende slot gaat een grote hoeveelheid geschiedenis schuil. Een roofridder bewoonde het, de bisschop van Utrecht belegerde het drie weken en Strick van Linschoten, lid van de toenmalige 2e Kamer, verbouwde het eind 18e eeuw tot een zomerverblijf.

En dat lijkt het, getuige de inrichting, nog steeds! De laatste bewoonster, een kleurrijke barones, waarover veel verhalen in omloop zijn, woonde er vanaf 1948 bijna 50 jaar permanent!

Het kasteel wordt beheerd door Utrechts Landschap. De gids neemt u mee door de stijlkamers, de keuken, de kelder en de zolder. En u kunt dus ook nog in oktober de toren beklimmen en genieten van het uitzicht.

Vooraf reserveren is noodzakelijk en dat kan via www.kasteelloenersloot.nl.

Ook is er op 14 oktober nog een (gratis) rondleiding door het kasteelpark. Daarvoor moet ook geresveerd worden.

Op zondag 1 oktober is Kasteel Loenersloot tevens deelgenoot van een regionaal evenement rond de Buitenplaatsen aan de Angstel, 'Gelukzalig Makend' geheten. Rond Café De Punt, de buitenplaats Postwijck en op en bij Kasteel Loenersloot vinden diverse activiteiten plaats. Reserveren daarvoor kan ook via de website.

 U treft via die site ook het zeer gevarieerde, aantrekkelijke programma (ook voor kinderen!) van die zondag aan. Voor nog geen € 10!

Oktober wordt op het kasteel afgesloten met speciale activiteiten rond 'de Nacht van de Nacht', op zaterdag 28 oktober.advertentie