Theater tijdens Alzheimer Café Abcoude

Abcoude - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) riep 20 jaar geleden de datum 21 september uit tot Wereld Alzheimer Dag. Sindsdien wordt op deze dag wereldwijd aandacht besteed aan mensen met dementie. Er is een groeiende groep mensen die erdoor wordt getroffen. 

Naar aanleiding van de Wereld Alzheimer Dag, brengt ook het Alzheimer Café Abcoude dementie weer extra onder de aandacht, ditmaal met een optreden van Theater Veder tijdens het Alzheimer Café Abcoude.

Tijdens het optreden van Theater Veder worden theater, muziek, taal, poëzie en voorwerpen van vroeger ingezet om contact te maken. Er wordt uitgelegd hoe met deze methode de omgang met dementerenden vergemakkelijkt kan worden. Wanneer het je als mantelzorger wat veel wordt, kan dat helpen om op een lichte, speelse en respectvolle manier de dementerende te benaderen.

Dit speciale programma is interessant voor iedereen die direct of indirect met dementie te maken heeft. Spreekt u dit aan? Dan bent u van harte welkom op woensdag 27 september in de Angstelborgh aan het Dorpszicht 22 in Abcoude.

Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis.

De voorstelling begint om 19:00 uur. Vanaf 18:30 uur is de zaal open en staat de koffie klaar. Er is ruime parkeergelegenheid op het dokter van Doornplein (achter Albert Heijn).

Wilt u gebruikmaken van de vervoersservice Automaatje, neem dan telefonisch contact op met Servicepunt De Ronde Venen op telefoonnummer (0297) 587 600.

Neem voor meer informatie contact op met het Steunpunt Mantelzorg van Tympaan-De Baat op telefoonnummer (0297) 230 280 of per e-mail via mantelzorg@stdb.nl

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, hun hulpverleners en belangstellenden uit de gemeente De Ronde Venen.


advertentie