Technet Amstel & Venen zet leerlingen letterlijk in beweging

De Ronde Venen - Wie bouwt het meest Innovatieve Solar Huis? Die vraag staat centraal in de techniekwedstrijd die is uitgeschreven door TechNet Amstel & Venen. Met dit soort wedstrijden, bedrijfsbezoeken, gastlessen én met het organiseren van de Techniek Driedaagse stimuleert zij jongeren te kiezen voor een baan in de technische sector.

Leerlingen van de eerste klassen van de middelbare scholen in De Ronde Venen, Nieuwkoop en
Uithoorn staan voor de uitdaging het meest Innovatieve Solar Huis te bouwen, terwijl leerlingen van de Science Klassen van het VeenLanden College in Mijdrecht werken aan de bouw van een lasersnijmachine.

“Wij willen graag dat leerlingen bij ons op school meer doen dan alleen het behalen van hun diploma’s’’, zegt Henk Ligthart, rector van het VeenLanden College. “Wij willen hen uitdagen datgene te doen waar ze heel goed in zijn. Met de techniekwedstrijd van het Solar House en met de bouw van de lasersnijmachine geven we invulling aan het maak-onderwijs en inspireren we jongeren te kiezen voor een technische richting."

Ligthart: "We zijn blij met het aanbod van lokale bedrijven om medewerking te leveren en materialen ter beschikking te stellen. Laser2000 uit Vinkeveen stelt zelfs een industriële laser ter beschikking. De samenwerking met het technische bedrijfsleven dat zich verenigd heeft in de Stichting TechNet Amstel & Venen sluit prachtig bij onze activiteiten aan.’’

Een aantal brugklassen van het VeenLanden College, het Ashram College Nieuwkoop en de  Scholengemeenschap Thamen krijgt de wedstrijddoos via de school uitgereikt. “Ook brugklasleerlingen van andere scholen kunnen meedoen en de wedstrijddoos aanvragen via
www.technetamstelenvenen.nl”, stelt Karin Wateler van Technet Amstel & Venen. “De Solar Huizen moeten uiterlijk 30 oktober zijn ingeleverd op één van de deelnemende scholen, waarna ze door de jury worden beoordeeld."

"Tijdens de Open Avond van de Techniek Driedaagse op 9 november worden de winnaars bekendgemaakt", vertelt Wateler. "De hoofdprijs is een Ozobot; een kleine programmeerbare robot die commando’s kan uitvoeren.’’

Van 7 tot en met 9 november vindt de tweede editie van de Techniek Driedaagse plaats. “De
locatie is bekend’’, vervolgt Wateler vol trots. “FN Kempen biedt zijn bedrijfsruimte aan de Oosterlandweg 45 in Mijdrecht aan. Daar zijn wij hen enorm dankbaar voor, want zonder ruimte geen Techniek Driedaagse.”

Algemeen directeur van FN Kempen Sander van der Vaart steunt de stichting graag. “Wij vinden de Techniek Driedaagse een zeer goed initiatief, dus we stellen onze ruimte graag ter beschikking. Bovendien is dit de uitgelezen kans om scholieren, ouders en andere ondernemers te laten zien wat FN Kempen doet en om onze sector te promoten.”


advertentie