Meet & greet met Mijdrechtse wijkagenten

Mijdrecht - Komende zaterdag, 23 september, organiseren de Mijdrechtse wijkagenten Idris Yavuz (Mijdrecht-centrum) en John de Ruig (Mijdrecht-Hofland en Amstelhoek) van 14:00 tot 16:00 uur een meet & greet op het parkeerterrein bij de Albert Heijn aan de Leicester in Mijdrecht.

Tijdens die meet & greet heeft iedereen de mogelijkheid beide wijkagenten aan te spreken en ze vragen te stellen over alles wat speelt in de wijk.

Om de meet & greet ook voor kinderen aantrekkelijk te maken, is een opvallend politievoertuig en een aantal attributen aanwezig.

De wijkagenten maken wel het voorbehoud dat zij eventueel bij extremen meldingen worden ingezet, waardoor ze worden weggeroepen.

Een wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Hij richt zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, criminaliteit, milieu en verkeer. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in wijk of buurt.

De wijkagent onderhoudt contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe deze adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. 

Op de foto's de Mijdrechtse wijkagenten.


advertentie