Kruising N201-Veenweg in Mijdrecht krijgt flitspaal

Mijdrecht - Op de kruising N201-Veenweg in Mijdrecht plaatst de provincie binnenkort een flitspaal in de richting van Mijdrecht-Hofland/Uithoorn. Dit blijkt uit een mededeling van de provincie Utrecht.

De provincie Utrecht meldt dat op vier provinciale wegen in de provincie Utrecht flitspalen worden ingezet voor de handhaving op snelheid en door rood licht rijden. Dit betreft zowel kruisingen met een maximum snelheid van 80 km/uur, als van 60 km/uur. De flitspalen moeten eraan bijdragen dat de verkeersregels beter worden nageleefd en de verkeersveiligheid toeneemt. 

Het gaat in totaal om acht flitspalen. Op de kruisingen waar de flitspalen worden geplaatst, rijden te veel auto’s door rood licht, vaak met een te hoge snelheid, schrijft de provincie. Hierdoor ontstaan verkeersonveilige situaties. Meerdere maatregelen zijn onderzocht, het plaatsen van flitspalen blijkt de beste oplossing voor deze locaties. Om de verkeersveiligheid te verbeteren heeft de provincie daarom in overleg met de politie een verzoek bij het Openbaar Ministerie ingediend om flitspalen te plaatsen. Het Openbaar Ministerie bepaalt waar de flitspalen in Nederland komen.

De provincie zet zich in om de situatie op de Utrechtse wegen zo veilig mogelijk te houden. “Dit doen we door de wegen veilig in te richten en door te investeren in educatie en verandering van gedrag. Met de komst van deze flitspalen zetten we een nieuwe stap om onze wegen veiliger te maken”, aldus gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof (Mobiliteit). Een automobilist die te hard door rood rijdt, krijgt twee boetes: één voor snelheid en één voor rijden door rood licht. Na plaatsing van de flitspalen worden er nog verschillende werkzaamheden verricht voordat deze in handhaving gaan.

Op de N201 worden op drie punten in totaal vier flitspalen geplaatst. Op de kruising N201-Singel in Vreeland (nabij het BP benzinestation) komen twee flitspalen te staan. Op de kruising N201-N204 wordt één flitspaal in de richting van Loenersloot/A2 geplaatst. Op de kruising N201-Veenweg in Mijdrecht plaatst de provincie de laatste flitspaal in de richting Mijdrecht-Hofland/Uithoorn.

De andere wegen waar flitspalen geplaatst gaan worden zijn de N199 bij Amersfoort, de N204 bij Benschop en de N233 bij Rhenen.

Wanneer de flitspalen geplaatst gaan worden, is nog niet bekend.


advertentie