Gelukzalig Makende tour langs buitenplaatsen aan de Angstel

Baambrugge/Loenersloot - Op zondag 1 oktober a.s. vindt van 12:00 tot 16:30 uur de 'GELUKZALIG MAKENDE Theatrale Chocolade Trekschuit Tour'plaats. Deelnemers kunnen dan de oase van het Buitengebied ontdekken; de buitenplaatsen langs de Angstel van Baambrugge tot Loenersloot. In de 17e en 18e eeuw wist men al wat gelukkig maakt: een buitenhuis in een lommerrijke omgeving, vrienden, muziek, kunst, e.d.

De start van de tour is bij Café De Punt te Baambrugge of bij Kasteel Loenersloot. Een historische bus rijdt tussen 11:30 en 16:30 uur voortdurend tussen Café De Punt en Kasteel Loenersloot op en neer. De bus heeft 3 haltes: Café De Punt, Brug Baambrugge en Kasteel Loenersloot. Onderweg worden verhalen over het landschap verteld.

Daarnaast kan men van 12:00 tot 16:00 uur doorlopend:

- een ritje van 2 km maken in een koets naar Buitenplaats Postwijck. Deze rit vindt elke 20 - 30 minuten plaats. Aanmelden bij de medewerker: Start bij Café De Punt;
- meevaren op een trekschuit, met aan boord humoristische acteurs. Elk halfuur vertrekt een boot naar Baambrugge: Start Café De Punt, steiger pleisterplaats;
- een theeceremonie meemaken (daarnaast voor € 3,50 koffie/thee met choco-lekkernij verkrijgbaar): Oprijlaan Kasteel Loenersloot;
- een fotoshoot doen bij de 18e-eeuwse sjees (koets): Voorplein Kasteel Loenersloot;
- een chocolade speurtocht lopen, met chocoladefontein, voor de kinderen: Kasteelpark bij Kasteel Loenersloot;
- luisteren naar liefdessonnetten, voorgedragen door theatrale dichters: Kasteelpark bij Kasteel Loenersloot.

Op elk heel uur kunnen bezoekers tussen 12:00 en 16:00 uur (laatste toegang 15 uur): 

- gedurende 50 minuten Kasteel Loenersloot in, voor bezichtiging op eigen gelegenheid van het hele slot, met binnen deelname aan een pianoconcert van Troupe d'Adour: Mozart op de Angstel met zang, luisteren naar een vertelling van de barones, video's bekijken, enz.;

De ticketprijs: is € 9,75 (inclusief alle hierboven genoemde entrees dus koetsrit - trekschuit - toegang in historische bus - kasteel met bezichtiging, concert, vertelling, video's - liefdessonnetten in het kasteelpark - speurtocht). Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis meedoen.

Let op! Reserveren is verplicht, ook voor de kinderen! Er zijn op de dag zelf beperkt losse tickets en dan alleen bij het kasteel verkrijgbaar.

Reserveren kan op www.kasteelloenersloot.nl of op www.utrechtslandschap.nl door daar een uur te kiezen. Daarna heeft u toegang tot alle activiteiten.

Aan u is de keuze welke activiteiten u wilt gaan doen en wanneer. Het uur van uw voorkeur betreft alleen het bezoek aan het kasteel. Dat dient u op het aangegeven uur te bezoeken. De reservering laat u bij Café De Punt of Kasteel Loenersloot zien. U ontvangt daar dan een ticket voor toegang bij de activiteiten.

Parkeren kan uitsluitend bij Café De Punt te Baambrugge (tip: kom op de fiets!).

Ter ere van het 100-jarig bestaan van Café-restaurant De Punt is er vanaf 16:30 uur live oudhollandse muziek op het terras.


advertentie