Fietsbrug bij Nigtevecht vertraagd door onderzoek aanvaarbeveiliging

De Ronde Venen - De bouw van de fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht is vertraagd als gevolg van een onderzoek naar de aanvaarbeveiliging van de brug.

De provincies Noord-Holland en Utrecht werken aan een fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht. Deze wordt later opgeleverd dan verwacht. De opening van de brug vindt naar verwachting halverwege 2018 plaats. Eerder werd nog uitgegaan van oplevering aan het einde van dit jaar.

De vertraging is het gevolg van het opnieuw kritisch bekijken van de aanvaarbeveiliging van de fietsbrug. Die blijkt in orde te zijn, maar de nieuwe berekeningen hebben wel geleid tot vertraging.

Fietsers kunnen medio 2018 bij Nigtevecht via een fietsbrug het Amsterdam-Rijnkanaal oversteken. De fietsbrug zorgt voor meer recreatiemogelijkheden en betere bereikbaarheid. De brug is het sluitstuk tussen recreatieve fietsroutes langs de Hollandse Waterlinie en langs de Stelling van Amsterdam. Voor fietsers uit Nigtevecht worden station Abcoude en de scholen en werkgebieden in de regio Amsterdam beter bereikbaar.

De aanleg van de fietsbrug wordt gecombineerd met de aanleg van een natuurverbinding. Dieren kunnen door de natuurlijke oevers daarvan zwemmend het kanaal oversteken. Dit vergemakkelijkt de uitwisseling van fauna tussen de natuurgebieden en versterkt de natuur.

De provincies Utrecht en Noord-Holland, Rijkswaterstaat en de gemeenten De Ronde Venen en Stichtse Vecht werken samen bij de totstandkoming van de fietsbrug en natuurverbinding. De gemeente Amsterdam is medefinancier.


advertentie