N201 twee weekenden dicht door groot onderhoud

Vinkeveen - De provincie Utrecht meldt dat zij gedurende twee weekenden in oktober groot asfaltonderhoud uitvoert aan één van de rijstroken van de Provincialeweg (N201) bij Vinkeveen. Het gaat om het gedeelte tussen de Demmerikse sluis en de verkeerslichten bij de oprit A2, over een lengte van 350 meter.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in de weekenden van 16 en 23 oktober. In die weekenden is de N201 afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer tussen het kruispunt met de Ingenieur Enschedeweg (N212) en de verkeerslichten bij de oprit A2. De rijstrook vanaf de A2 richting Vinkeveen blijft in gebruik.

De werkzaamheden betreffen groot asfaltonderhoud, dat gemiddeld eens in de vijftien jaar wordt uitgevoerd op alle provinciale wegen. Op die manier blijven de wegen in een goede conditie ten behoeve van de verkeersveiligheid. Elk jaar zijn diverse wegvakken aan de beurt, waarbij de bovenste laag asfalt wordt weggefreesd en vervangen door een nieuwe deklaag. Waar nodig wordt ook de fundering gerepareerd. Als laatste wordt de nieuwe asfaltdeklaag weer voorzien van markering.

De werkzaamheden vinden plaats in de volgende twee weekenden:

Vanaf vrijdagavond 13 oktober, 21:00 uur tot maandagochtend 16 oktober, 05:00 uur
Vanaf vrijdagavond 20 oktober, 21:00 uur tot maandagochtend 23 oktober, 05:00 uur

De aannemer (Dura Vermeer) werkt het hele weekend door om de klus zo snel mogelijk te klaren waardoor de periode van hinder korter is.

Tijdens de weekendwerkzaamheden is de Provincialeweg richting A2 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, tussen het kruispunt met de Ingenieur Enschedeweg (N212) en de verkeerslichten bij de oprit A2.

Doorgaand verkeer vanuit Uithoorn wordt omgeleid via N212-N401-A2 (Breukelen). De omleidingsroute staat met borden aangegeven en verkeersregelaars worden ingezet om het verkeer te begeleiden. Alle panden blijven bereikbaar. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten een veilige doorgang. Fietsers kunnen het fietspad blijven gebruiken.

De rijstrook vanaf de A2 richting Vinkeveen blijft in gebruik, zij het met wat beperkingen. De rijstrook zal wat smaller zijn en de maximumsnelheid gaat omlaag. Ook kan het zijn dat het verkeer af en toe even kort stilgezet moet worden. Verkeersregelaars zijn aanwezig om een en ander veilig te begeleiden.

De wegwerkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. Dat is helaas onvermijdelijk. Vooral het frezen en zagen van asfalt kan de nodige herrie geven. De aannemer houdt er in zijn planning rekening mee en probeert deze werkzaamheden zoveel mogelijk buiten de nachtelijke uren uit te voeren als de werkzaamheden in de buurt van de bebouwing plaatsvinden.

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien, waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd achter elkaar regent. Asfalteren en belijning aanbrengen is dan niet verstandig, omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.

Foto: Google Streetview


advertentie