Verloskunde St. Antonius en Zuwe Hofpoort verder als St. Antonius Geboortezorg

De Ronde Venen - Vanwege de fusie tussen het St. Antonius Ziekenhuis en het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis hebben de disciplines Verloskunde en Neonatologie van beide ziekenhuizen (St. Antonius Alnatal en verloskunde Zuwe Hofpoort) hun krachten gebundeld in St. Antonius Geboortezorg.

St. Antonius Geboortezorg biedt alle zorg rondom zwangerschap en geboorte. St. Antonius Geboortezorg is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met verloskundigenpraktijken en kraamzorgorganisaties uit de regio.

In 2017 kun je bevallen bij St. Antonius Geboortezorg in Nieuwegein of Woerden (tot half januari 2018). En in 2018 kun je bevallen in Nieuwegein en Utrecht. Op dit moment wordt een nieuw geboortecentrum gebouwd aan de achterzijde van het ziekenhuis in Utrecht. Dit gaat half januari 2018 open. Vanaf deze datum kan er niet meer bevallen worden in het ziekenhuis in Woerden.

Bij St. Antonius Geboortezorg staat het gezin centraal en wordt volgens de visie Family Centered Care gewerkt. Dit betekent onder andere dat moeder en kind na de bevalling in principe bij elkaar blijven (ook als een van de twee extra zorg nodig heeft). Moeder en kind verblijven samen met de partner in een suite en worden alleen (tijdelijk) van elkaar gescheiden als dit medisch noodzakelijk is. Ook zijn er speciale neosuites voor baby’s die extra zorg nodig hebben of te vroeg geboren zijn. Ook hier blijven moeder en kind bij elkaar en kan de partner blijven slapen.

Bij St. Antonius Geboortezorg is iedereen welkom voor zowel een poliklinische bevalling (met de eigen verloskundige) als een bevalling bij de gynaecoloog.


advertentie