Kijkmiddag fietsbrug Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht

Nigtevecht - Bij Nigtevecht wordt over het Amsterdam-Rijnkanaal een fietsbrug gebouwd. Ook wordt daar een natuurverbinding aangelegd.

Inmiddels is de hoofdoverspanning van de fietsbrug klaar. Op vrijdag 20 oktober stelt de aannemer, Ballast Nedam, van 16:00 tot 18:30 uur het bouwterrein van de fietsbrug op De Punt open voor kijkers. Belangstellenden kunnen dan de nieuwe fietsbrug van dichtbij bekijken en met het projectteam in gesprek gaan over alles wat met het project te maken heeft: de technische kant, maar ook de planning en de aanleg van de natuurverbinding.

De architect van de brug is aanwezig om uitleg te geven en er is een ecoloog die veel weet over de natuurverbinding. Bezoekers kunnen met een hoogwerker naar boven om de brug te bekijken, zoals deze ook in de toekomst te zien is: vanaf het brugdek zelf.

De fietsbrug met de natuurverbinding is een project van de provincies Utrecht en Noord-Holland, Rijkswaterstaat, en de gemeenten Stichtse Vecht en De Ronde Venen.

De kijkmiddag vervangt de gebruikelijke informatieavond. Voor elke bezoeker is er een gratis patatje. Aanmelden is niet nodig.

De brug ligt aan de Kanaaldijk-Oost in Nigtevecht, direct naast het haventje van Nigtevecht. Let op: op De Punt is weinig ruimte voor het parkeren van auto’s. Bezoekers van buiten Nigtevecht die met de auto komen, kunnen deze in Nigtevecht op straat parkeren.


advertentie