Syntus wordt Keolis Nederland

Regio - Vervoerder Syntus wijzigt met ingang van maandag 16 oktober haar bedrijfsnaam. De nieuwe naam van Syntus wordt dan Keolis Nederland. De naamswijziging wordt nog niet toegepast op dat deel van Keolis Nederland, dat opereert onder een lopende vervoersconcessie. Daar blijft tot het einde van de concessie de naam Syntus in gebruik.

Door voortaan de naam Keolis Nederland te gebruiken, wil de vervoerder zich nadrukkelijk profileren als onderdeel van de Keolis Group, het Franse moederbedrijf. “Dit sluit aan bij onze gezamenlijke ambitie: het opereren als eigentijdse, innovatie aanbieder van mobiliteit, met oog voor onze reizigers en opdrachtgevers”, aldus de vervoerder.

De naamswijziging werd vorig jaar al aangekondigd en aan het logo van Syntus werd toen “Keolis Group” toegevoegd. Dit was een eerste stap. Nu wordt de naam Syntus helemaal vervangen. Er is een nieuw logo ontwikkeld, passend bij de uitstraling en huisstijl van aandeelhouder Keolis. Het bedrijf denkt dat het zich als één Keolis sterker kan positioneren op de markt.

De vervoerder benadrukt dat ondanks deze naamsverandering, niets verandert aan de manier waarop Keolis Nederland opereert. Aan de reizigers wordt nog steeds een logische reis, goede informatie en een goede, nette chauffeur geboden, luidt de boodschap van het bedrijf.

De wijziging houdt in eerste instantie ook niet in dat de naam Syntus overal verdwijnt. Syntus zal namelijk als merk gevoerd blijven worden in alle lopende contractperioden. “Bij nieuwe aanbestedingen schrijven wij in met Keolis Nederland", zegt het bedrijf.

Bron: OVPro


advertentie