Geen boetes voor 'verkeershufters' die rode kruisen op A2 negeerden

Vinkeveen - De automobilisten die afgelopen vrijdag op de A2 bij Vinkeveen de rode kruisen boven de weg negeerden, hoeven niet bang te zijn dat zij daarvoor een boete krijgen, schrijft het AD Woerden op haar website.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat heeft aan het AD verteld, dat de inspecteurs die daadwerkelijk mogen bekeuren, die vrijdagavond niet op de A2 zijn geweest.

Ook de politie Midden-Nederland bevestigd aan het AD dat zij daar evenmin zijn geweest. Wel wijst de politie erop dat rode kruisen boven de weg er niet voor niks zijn.

De ophef over het massaal negeren van de rode kruisen ontstond nadat medewerkers van de dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland een dode hond die op de A2 lag, gingen weghalen. De medewerkers van de dierenambulance kregen door het negeren van de rode kruisen niet de gelegenheid de dode hond te verwijderen. Ze constateerden zelfs dat de hond, na het aanzetten van de rode kruisen boven de weg, nog een aantal malen werd overreden.

De politie zegt tegen het AD dat, hoewel er op verschillende plekken langs de A2 camera's hangen, deze niet zijn bedoeld voor het constateren van verkeersovertredingen, maar dat ze er zijn om in de verkeerscentrale het verkeersbeeld te volgen.

Bron: AD Woerden


advertentie