Mantelzorgers gratis naar voorstelling 'Dag Mama' in Vinkeveen

De Ronde Venen - Mantelzorgers uit De Ronde Venen kunnen, in het kader van de landelijke dag van de mantelzorg, op 15 november a.s. gratis naar de muziektheatervoorstelling 'Dag Mama' in De Boei in Vinkeveen, schrijft Tympaan-De Baat in een persbericht.

De muziektheatervoorstelling ‘Dag Mama’ komt op 15 november aanstaande naar Vinkeveen. De makers ervan zijn (gepromoveerde) ouderenpsychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers. De voorstelling met aansluitend een theaterlezing en workshop is voor alle leeftijden, is gericht op het leren omgaan met dementie.

De voorstelling gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: -haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

Door middel van de, volgens Tympaan-De Baat, prachtige muziek en levensechte scenes kruipt het publiek in de huid van de mens met dementie. Zij beleeft én begrijpt als nooit tevoren wat de ziekte met hem of haar doet.

Niet eerder kwam het zo dichtbij. De makers selecteerden de belangrijkste en mooiste inzichten en handvatten uit psychologie en hersenkunde om vervolgens het béste te kunnen geven, zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen.

De voorstelling geniet inmiddels veel landelijke bekendheid en heeft veel lovende recensies in ontvangst mogen nemen. Meer informatie over de voorstelling is te vinden op
www.oudwordenmetzorg.nl.

De voorstelling is op woensdagmiddag 15 november van 14:00 tot 17:00 uur in Sociaal Cultureel Centrum De Boei aan de Kerklaan 32 in Vinkeveen. De inloop is vanaf 13:30 uur. Er is plaats voor maximaal 100 personen.

Aanmelden voor de voorstelling kan vóór 1 november door te mailen naar kcc@stdb.nl o.v.v. ‘Dag Mama 15/11 middag' en van uw naam en adres. Ook kan op maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 12:00 uur worden gebeld met het Klanten Contact Centrum van Tympaan-De Baat op telefoonnummer (0297) 76 02 60.

Steunpunt Mantelzorg Tympaan-De Baat onderzoekt de mogelijkheid om de naaste voor wie u mantelzorger bent, deze middag in De Buurtkamer in De Boei op te vangen onder leiding van een professional. Heeft u interesse hierin, neem dan per e-mail contact op met Tanja of Ester via mantelzorg@stdb.nl of op dinsdag- of donderdagmorgen telefonisch op telefoonnummer
(0297) 230 280.

De theatervoorstelling wordt mogelijk gemaakt door: het Rabo Dichtbijfonds, het Ronde Venen Fonds, S.C. Johnson Europlant, de Riki Stichting, de Stichting Univé verzekeringen, de Stichting Het
R.C. Maagdenhuisfonds, de Stichting Brentano’s steun des Ouderdoms, het Fonds Sluyterman van Loo en de gemeente De Ronde Venen.advertentie