Vinkeveen heeft eigen agenda

Vinkeveen - Wie kent ze niet ... Piet Wekker, Frans Leuter en Toon Piel? Bijnamen die in de vorige eeuw gebruikt werden in Vinkeveen. Of de Chocobron, de buik van Jellema, het gat van Bus en de
Jordaan? Waar komen die Vinkeveense bijnamen vandaan en hoe zijn ze ontstaan?

In het nieuwe agendaboekje van Vinkeveen wordt een tipje van de sluier opgelicht. Maar dat niet alleen. In de agenda staan ruim 25 verhalen over Vinkeveen uit met name de jaren ’50, ’60 en ’70.

Verhalen over Patri Votum (Donkereind), het Patronaatsgebouw, De Schans, het oude Raadhuis, Gemaal ‘De Ruiter’, het Bondsgebouw en nog veel meer. Lekker luchtig op papier gezet door Jaap Meulstee, Cees Verrips en Jaco Kroon en, met dank aan nostalgisch Vinkeveen en Waverveen -Vinkeveen Promotion). voorzien van veel fraaie foto’s van weleer. 

In het calendarium staan heel veel fraaie beelden van het huidige Vinkeveen en Waverveen, geschoten door Jaco Kroon van Pijl 14 grafisch ontwerp, die tevens verantwoordelijk is voor het
gehele ontwerp.

De unieke combinatie van oud en nieuw maakt deze uitgave voor mensen die iets met Vinkeveen hebben tot een echt hebbedingetje. Want zeg nou zelf: welk dorp heeft er nu zijn eigen agenda? Hierdoor is het ook een leuk en origineel cadeau voor mensen die uit Vinkeveen vertrokken zijn. Er staat heel veel herkenbaars in.

Het boekje is voor slechts € 8,95 te bestellen via www.de-vinken.nl. Op de site is alvast te zien hoe het eruit gaat zien.

Zaterdag 28 oktober a.s. gaan de leden van Korfbalvereniging De Vinken in een groot gedeelte van Vinkeveen langs de deur, om dit unieke boekje te verkopen.

De opbrengst is bestemd voor vernieuwing van het interieur van het clubgebouw.


advertentie