Inschrijven voor snel internet buitengebieden vanaf 1 december

De Ronde Venen - Snel internet in de buitengebieden van De Ronde Venen komt steeds dichterbij! 

Op 1 december start CIF de campagne Glasvezel buitenaf in De Ronde Venen en in Stichtse Vecht West). Dat betekent dat de bewoners van 2.800 adressen in De Ronde Venen en het westelijke deel van Stichtse Vecht zich dan kunnen gaan inschrijven voor een glasvezelaansluiting. Wanneer 50% van de bewoners zich inschrijft, legt CIF in het gebied glasvezel aan.

Inschrijvers kunnen kiezen uit vier verschillende dienstaanbieders, Caiway, CBizz, Solcon en WeServe, voor een glasvezelabonnement. Daarnaast betalen zij een vastrechtvergoeding van € 15 per maand òf eenmalig € 1.900.

In het buitengebied van De Ronde Venen en in Stichtse Vecht West is de interesse voor glasvezel groot. Dat blijkt uit de voorinventarisatie die in het gebied gedaan is door de gemeenten, DICO Snel Internet Buitengebied én Stichting Digitale Bereikbaarheid. Het afgelopen jaar hebben deze partijen zich ingezet voor de aanleg van glasvezel. Zij dragen nu het stokje over aan CIF.

Via de postcodechecker op de website www.glasvezelbuitenaf.nl kunnen inwoners vanaf 1 december checken of hun adres binnen het geselecteerde gebied valt en of het aanbod voor hen geldt. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel, betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal € 995, plus vastrechtvergoeding en de kosten van een abonnement.

Het Communicatie Infrastructuur Fonds beheert sinds de oprichting in 2008 het derde grootste communicatieinfrastructuurnetwerk van Nederland. Het heeft inmiddels 390.000 adressen voorzien van een aansluiting op coax- en glasvezelnetwerken. CIF is op dit moment de enige partij die op deze schaal glasvezel aanlegt in het buitengebied. Er zijn 14 glasvezelcampagnes succesvol afgerond en dit betekent dat 50.000 adressen de mogelijkheid hebben om over te stappen op glasvezel.

Bron: RTV Stichtse Vecht


advertentie