Gemeente start campagne 'Geef stilte een stem' tegen uitbreiding Schiphol

De Ronde Venen - Met de campagne ‘Geef stilte een stem’ uiten de Groene Hart-gemeenten hun zorgen over de plannen voor verdere groei van Schiphol. Maakt u zich ook zorgen over de toenemende geluidsoverlast en de milieuvervuiling? Teken dan de petitie op  www.ikstemvoorstilte.nl

Schiphol wil het aantal jaarlijkse vluchten verder uitbreiden van 500.000 naar 600.000. Werkgeversorganisatie VNO-NCW heeft het zelfs over 800.000 vluchten.

Dit jaar verwacht Schiphol de 500.000 vluchten te bereiken en daarmee de grens van de tot 2020 toegestane groei.

De gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Stichtse Vecht, Nieuwkoop, Woerden, Alphen aan den Rijn, Gouda, Kaag en Braassem en  De Ronde Venen voelen de bui al hangen en startten een protestcampagne. De deelnemende gemeenten willen met deze actie bereiken dat de overheid, als grootaandeelhouder van Schiphol, niet alleen kijkt naar het dividend op korte termijn. Ze willen dat de Rijksoverheid een visie op Schiphol ontwikkelt voor de toekomst. 

Wethouder David Moolenburgh van De Ronde Venen: “Wij willen Schiphol de groeiplannen niet ontzeggen. De luchthaven is een motor voor de nationale economie, en als de economie in de lift zit willen meer mensen met vakantie. De een na de andere prijsvechter vestigt zich op Schiphol. Bij verdere uitbreiding kijken ze ongetwijfeld naar aanvliegroutes tussen woningen en dorpen: de stiltegebieden in het Groene Hart, terwijl het daar nu al in toenemende mate een oorverdovende herrie is.”

Naast de geluidsoverlast speelt ook veiligheid een rol. “We willen voorkomen dat we over een aantal jaar, als de uitbreiding wellicht een feit is, het onszelf kwalijk nemen dat we niet eerder in actie gekomen zijn.” 

Wilt u deze actie ondersteunen? Ga naar www.ikstemvoorstilte.nl en teken de petitie.


advertentie