Abcoude en Baambrugge woensdag in 'Geloof en een Hoop Liefde'

Abcoude/Baambrugge - Abcoude en Baambrugge zijn komende woensdag te zien in het NPO2-programma 'Geloof en een Hoop Liefde' van de EO.

‘Geloof en een Hoop Liefde’ is een tv-programma van de EO over 'mooie mensen die verhalen van geloof, hoop en liefde hebben én delen'. Van de bakker, tot de wegenbouwer. Van de juf tot de altijd gedag zwaaiende vrouw in haar scootmobiel. Van de rappende buurjongen tot de oppasoma: in elke plaats worden inspirerende verhalen gevonden.

De presentatoren Bert van Leeuwen, Hella van der Wijst, Mirjam Bouwman en Henk van Steeg bezoeken elke dag een andere plaats in Nederland om deze mooie verhalen in beeld te brengen. Ook kunnen de inwoners van die plaats een mede-inwoner een hart onder de riem steken door geloof, hoop en liefde uit te delen via de letters G, H, L.

Aanstaande woensdag zijn Abcoude en Baambrugge aan de beurt. Op de website van het tv-programma is het volgende over de aflevering te lezen:

'Vlakbij onze hoofdstad ligt het pittoreske Abcoude. Het dorp heeft een belangrijke rol gespeeld in de verdediging van Amsterdam. Naast fort Abcoude ligt fort Nigtevecht. Dit laatste fort heeft een originele bestemming gekregen: een gedenkplaats voor overleden dierbaren, naar het idee van Marian van Weert. Zij heeft zelf ervaren hoe belangrijk gedenken kan zijn.

Hella trekt in brandweerstijl door het dorp met de vrolijke Anton Schrikenberg. Hij is net met pensioen, maar vertelt nog vol passie hoe hij zijn medebewoners te hulp is geschoten.

Ondertussen is barmhartige Janny (81) op haar fiets druk in de weer om voor anderen een hulp te zijn. Dit hoort bij haar kerkelijke taak, maar ze moet er met pijn in haar hart mee stoppen. Maar of ze het zorgen kan laten?

'Geloof en een Hoop Liefde'is komende woensdag te zien om 17:55 uur op NPO 2.

Foto: EOadvertentie