De Energie Parade: duurzaamheid horen, zien en proeven

Abcoude - Op zaterdag 11 november a.s. vindt in het Fort bij Abcoude het duurzaamheidsevenement De Energie Parade plaats. Tussen 14 en 18 uur is er van alles te zien, te horen en te proeven op het gebied van duurzaamheid.

Klimaatpsycholoog Manu Busschots geeft een lezing, de winnaar van de verkiezing van Energieke Rondevener wordt bekendgemaakt en er is een informatiemarkt waar op verschillende manieren aandacht wordt gegeven aan duurzaamheid. Ook is er een veganistische proeverij, zijn er muziekoptredens en verschillende ‘duurzame’ activiteiten voor kinderen.

Wethouder David Moolenburgh van Duurzaamheid is enthousiast over het programma. ,,Er is van alles te zien en te doen. Duurzaamheid is een onderwerp dat écht leeft in onze gemeente. Dat merkte je ook eerder dit jaar bij onze actie om collectief zonnepanelen te kopen. Daaraan hebben honderden mensen deelgenomen, het is een groot succes", aldus de wethouder.

Moolenburgh vervolgt: "Op dit moment wordt nog steeds gewerkt aan het installeren van zonnepanelen op daken van inwoners die hebben deelgenomen. Ook is een groep enthousiaste inwoners begonnen met een energie-coöperatie. Iedereen kan hier lid van worden en op die manier
meewerken aan het opwekken van duurzame energie. Ook leuk is dat we tijdens De Energie Parade
bekendmaken wie is verkozen tot Energieke Rondevener en wie dus een voorbeeld is voor alle inwoners op het gebied van duurzaamheid en daar inspirerend over kan vertellen.’’

Moolenburgh zal op De Energie Parade om 16:15 uur bekendmaken wie met de eer gaat strijken. Vervolgens is hij om 16.30 uur in een andere rol te zien: als bassist van BrandNewOldtimers.

Voordat de muziek rond 16:30 uur losbarst geeft tussen 15 en 16 uur klimaatpsycholoog en oprichter van Stichting Klimaatgesprekken Manu Busschots een lezing. Busschots is een bekende in de wereld van duurzaamheid en hij publiceert regelmatig artikelen en geeft lezingen over het onderwerp.

Belangrijke boodschap daarin is dat we niet van iedereen kunnen verwachten meteen 100% duurzaam te leven, maar dat het kleine stapjes zullen zijn en dat creativiteit en lef een grote rol spelen.

Tussen 14 en 18 uur is een informatiemarkt ingericht in het Fort bij Abcoude waar bezoekers bij allerlei stands terechtkunnen, waar informatie wordt geboden over zonnepanelen en –boilers, maar ook over duurzame kleding. Ook is het Regionaal Energieloket aanwezig met een informatiekraam over hoe je als particulier je woning kunt verduurzamen. Hier kunnen bezoekers ook terecht met vragen over de groepsaankoop van isolatiemateriaal. Daarnaast is er een veganistische proeverij en zijn er kinderactiviteiten.

Mensen die na het praten en luisteren willen bewegen, kunnen terecht bij de ‘silent disco’ met DJ Nick Fiege.

Het aantal parkeerplaatsen bij het Fort is zeer beperkt. Vandaar het advies: kom met de fiets!

De Energie Parade wordt door de gemeente De Ronde Venen georganiseerd in samenwerking met NME-centrum De Woudreus, Platform Duurzaamheid DRV en coöperatie Zon op De Ronde Venen.

Programma De Energie Parade

14:00-18:00 uur Informatiemarkt

 Coöperatie Zon op De Ronde Venen, investeer in zonnepanelen op andermans dak
 Maak kennis met het Regionaal Energieloket, voor al uw vragen over duurzaam wonen
 Groepsaankoop Isolatie 2018, door gezamenlijke inkoop goedkoop uw woning isoleren
 Duurzame kleding, de laatste mode van verantwoord geproduceerde of gerecyclede
stoffen
 Zonnepanelen en boilers
 Veganistische proeverij
 Maak kennis met het Platform Duurzaamheid De Ronde Venen
 Wat komt er kijken bij een aardgasvrije wijk? En wat is er voor nodig?
 Kinderactiviteiten, lampionnen maken van restafval en schminken
 Dans je warm bij de Silent Disco met DJ Nick Fiege

15:00-16:00 uur: Lezing Manu Busschots, klimaatpsycholoog: ‘De vijf succesfactoren om klimaatambities te versnellen’

16:15 uur: Bekendmaking winnaar Energieke Rondevener 2017 en Lancering Platform Duurzaamheid De Ronde Venen

16:30-18:00 uur: Optreden BrandNewOldtimers


advertentie