Vinkenkangoeroes vieren feest

Alphen aan den Rijn/Vinkeveen - Op zaterdag 4 november gingen de Kangoeroes van Korfbalvereniging De Vinken op bezoek bij KV Tempo in Alphen aan den Rijn voor een groots kangoeroefeest.

Het was namelijk voor de tiende keer dat Alphense korfbalvereniging deze kangoeroe
spelochtend organiseerde. Het jubileumfeest werd groots gevierd met meer dan 125
korfbalkinderen. 

Om 10 uur gingen de feestelijkheden van start. Er waren tien verschillende spelactiviteiten waar de kinderen in groepjes rouleerden. Per activiteit kwamen steeds twee groepjes kinderen die tegen elkaar konden wedijveren.

Zo was er een octopus met vijf klim- en klauterelementen, waar overheen geracet moest worden, zoveel mogelijk ballen door verschillende korven schieten, een mini parcours afleggen met bal stuiteren, over een hek klimmen en skippybal springen, een groot 'gooi elkaar af met de bal' spel, volleybal met een mega-ballon en nog veel meer leuke balspellen. De kangoeroes van De Vinken, Kjeld, Jesper, Lars, Florian en Sanne, werkten vol fanatisme alle onderdelen af.

Tussendoor kregen de kinderen wat drinken en een zakje chips. Ouders werden verwend met een verse stroopwafel.

Aan het einde van de ochtend werden prijzen uitgereikt voor de mooiste kleurplaten en kregen alle kinderen een heuse medaille en toen was de ochtend helaas alweer voorbij. Precies op tijd, want de kinderen konden nog net rechtop staan. Op weg naar buiten kregen ze nog een klein cadeautje mee en konden ze een suikerspin halen.

Het was werkelijk feest en iedereen heeft ontzettend genoten!

De Vinkenkangoeroes trainen op zaterdagmorgen van 10-11 uur in de sporthal van Vinkeveen. Kinderen van 4 tot 6 jaar zijn van harte welkom.


advertentie