Vogelexcursie Ronde Hoep

Regio - De Ronde Hoep is een prachtige polder vol vogels vlakbij Amsterdam, ook in de herfst en winter!

Op zondag 19 november laat de boswachter van Landschap Noord-Holland u dat van 10:00 tot 12:00 uur graag zien.

De rust in de Ronde Hoep trekt jaarrond veel vogels. In de herfst komen vele wintergasten uit noordelijke streken naar deze regio. Vooral eenden en ganzen zijn vaak in grote troepen te vinden in het vogelreservaat van Landschap Noord-Holland. Maak van de zondagmorgen een avontuur en fiets mee met de boswachter om ze te bekijken.

De kolgans is een soort die hier nu regelmatig is te vinden. Broedt in Groenland en het noorden van Rusland en ontloopt hier de winter in het noorden. Het is leuk om naar een groep ganzen te kijken, omdat het levendige dieren zijn.

Maar ook kleinere soorten als kievit, plevier of spreeuw verzamelen zich in enorm grote groepen. De boswachter vertelt graag over de natuur in de polder, want hij volgt die al jaren.

Trek warme kleding en waterdichte schoenen aan, want als het mogelijk is, maken we een korte wandeling om de vogels van dichterbij te bekijken. Vergeet daarom uw verrekijker niet!\

Verzamelen vindt plaats op de parkeerplaats aan de Kerkstraat, schuin tegen over de karakteristieke Protestantse Kerk in het centrum van Ouderkerk aan de Amstel.

Aanmelden is noodzakelijk en dat kan via www.gaatumee.nl

De kosten bedragen € 7 p.p. (kinderen tot 12 jaar € 3). Beschermers betalen € 4, terwijl voor hun kinderen tot 12 jaar € 2 wordt gerekend.advertentie