Geef 'Sterk' door een verhaal een karakter

De Ronde Venen - De Stichting Omgaan met Pesten organiseert een schrijfwedstrijd voor jong en oud, met als doel haar mascotte 'Sterk' een karakter te geven.

‘Sterk’ is bedacht door Remy Rond van Ronde Vormen, een vormgever die zich belangeloos inzette voor de stichting.

'Sterk' is oranje van kleur. Die kleur staat voor weerbaarheid en respectvol omgaan met eigen grenzen en met die van anderen. 'Sterk' staat bewust rechtop en in een open houding. ‘Sterk’ speelt een rol in de trainingsprogramma’s en het lesmateriaal van de Stichting Omgaan met Pesten.

“Als je denkt aan het thema pesten, ontstaat vaak het beeld van een kind dat zielig alleen staat en zich verschuilt’’, vertelt Mirelle Valentijn uit Wilnis, één van de initiatiefnemers van de stichting. “Met onze mascotte laten wij de transitie zien van slachtoffer naar een kind dat sterk staat. Je hóeft je niet meer te verschuilen wanneer je bent gepest. Dát is wat de Sta Sterk training voor kinderen doet.”

Op dit moment werkt een werkgroep aan het professionaliseren van het lesmateriaal van de trainingsprogramma’s. 'Sterk' krijgt een groter aandeel. Hij heeft echter nog geen karakter. De werkgroep nodigt daarom jong & oud uit die zich betrokken voelen bij het thema pesten, mee te denken over een karakter.

Ook 'Sterk' is niet zomaar sterk. Hoe is dat zo gekomen? Is hij vroeger ook gepest? Of keek hij toe terwijl anderen pestten? Hoe heeft hij zijn angst en boosheid overwonnen? En vind je 'Sterk' eigenlijk wel een mooie naam?

Wil je meedoen aan de wedstrijd? Schrijf dan een verhaal waarin het karakter van 'Sterk' naar voren komt. De stichting verwacht niet dat 'Sterk' hét ultieme voorbeeld is. Ook 'Sterk' maakt fouten. Want fouten maken mag.  

Stuur je verhaal van maximaal 800 woorden naar info@omgaanmetpesten.nl  Een deskundige jury beoordeelt vervolgens alle inzendingen en bepaalt het best passende karakter.

Het winnende verhaal wordt, uiteraard met naamsvermelding, gepubliceerd via de online- en offline mediakanalen waarover de stichting beschikt. Verhalen inzenden kan tot en met 31 december 2017. De winnaar ontvangt persoonlijk bericht.


advertentie