Winkelactie Voedselbank De Ronde Venen met VeenLanden College

Mijdrecht/Vinkeveen - Voedselbank De Ronde Venen houdt komende zaterdag 25 november tussen 08:30 en 17:30 uur een winkelactie bij AH De Passage Mijdrecht én bij Jumbo Vinkeveen.

De voedselbank wordt hierbij geholpen door leerlingen van het VeenLanden College, die
daarmee een mooie invulling geven aan hun Maatschappelijke Stage. De leerlingen hebben
zich al goed kunnen voorbereiden tijdens een presentatie en een rondleiding bij de voedselbank.

De voedselactie werkt als volgt: in beide supermarkten staat een kraampje van de voedselbank waar diverse artikelen zijn uitgestald. Dat zijn veelal houdbare huismerkproducten waaraan de voedselbank grote behoefte heeft. Na het afrekenen bij de kassa kan men de producten doneren bij de inzamelkraam van de voedselbank.

De voedselbank probeert elke week weer het voedselpakket zo evenwichtig mogelijk samen te stellen door de voedingswaarde van de afzonderlijke producten in het pakket zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Men is daarbij echter afhankelijk van diverse aanvoerkanalen, waarbij niet altijd te voorspellen valt wat voor soort producten er wordt aangevoerd.

Het grote voordeel van deze winkelactie is dus dat je als donateur zeker weet dat het gekozen product voortreffelijk aansluit bij de gewenste samenstelling van het voedselpakket.


advertentie