Ronde Venen Belang presenteert kandidatenlijst

De Ronde Venen - Op dinsdag 21 november hebben de leden van Ronde Venen Belang de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 vastgesteld.

Ronde Venen Belang heeft nu zes zetels in de gemeenteraad en is daarmee één van de twee grootste partijen. De partij heeft als doelstelling voor de komende gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij in de gemeenteraad van De Ronde Venen te worden.

De kandidatenlijst ziet er als volgt uit::

1 Anco Goldhoorn, Vinkeveen
2 Maarten van der Greft, Mijdrecht
3 René Bultena, Vinkeveen
4 Kees Klein, Wilnis
5 Yvonne van den Heerik, Abcoude
6 Joppe de Ree, Vinkeveen
7 Paul Hageman, Wilnis
8 Iris van Broekhuijsen, Mijdrecht
9 Henny de Roos, Vinkeveen

Anco Goldhoorn is gekozen als lijsttrekker. Anco (61) woont samen met zijn vrouw en twee dochters in Vinkeveen. Anco is op dit moment namens Ronde Venen Belang wethouder en bij een goede verkiezingsuitslag gaat hij graag door als wethouder.

Op nummer twee staat de ervaren volksvertegenwoordiger Maarten van der Greft (30) uit Mijdrecht. Maarten is raadslid sinds 2011, werkzaam als docent op een middelbare school en organisator van het Vogelvrij Festival.

René Bultena (56) uit Vinkeveen, zittend raadslid en fractievoorzitter van Ronde Venen Belang, bezet de derde plek op de kandidatenlijst. René is een ondernemer in hart en nieren en de financieel specialist van de fractie.

Kees Klein (62) staat op nummer vier op de kandidatenlijst. Kees, een ervaren raadslid, woont in
Wilnis. Hij is gepensioneerd en verricht veel vrijwilligerswerk als budgetmaatje voor mensen die in
de schuldhulpverlening zitten. Kees is de woordvoerder van Ronde Venen Belang binnen het sociaal domein.

De nummer vijf op de lijst is voormalig wethouder en huidig raadslid Yvonne van den Heerik (64).
Yvonne woont in Abcoude en is juriste. Yvonne is het juridische geweten van de partij.

Joppe de Ree (63), zittend raadslid, staat op nummer zes op de kandidatenlijst. Joppe woont in
Vinkeveen en is zelfstandig ondernemer. Naast zijn politieke betrokkenheid kennen inwoners Joppe vast en zeker als entertainer, onder andere van optredens in verzorgingshuizen.

Paul Hageman (49) woonachtig in Wilnis en zittend raadslid, staat op nummer zeven op de
kandidatenlijst. Paul staat bekend om zijn kennis van de openbare ruimte en zijn kennis van de
gemeente.

De dames Iris van Broekhuijsen en Henny de Roos maken de lijst op plek 8 en 9 compleet. Iris (28)
woont in Mijdrecht en Henny (58) in Vinkeveen. Beide dames zijn op dit moment al fractie-assistent en draaien politiek gezien volop mee. Bij een goede verkiezingsuitslag lonkt ook voor hen een plek in de gemeenteraad.

“We hebben een hoog ambitieniveau en willen de komende raadsperiode een nog beter lokaal beleid neerzetten. Ronde Venen Belang is een echte inwonerspartij, waarbij de inwoner centraal staat", aldus een trotse lijsttrekker Anco Goldhoorn. “We gaan door met een financieel solide beleid, maar met een sociaal gezicht. Daarbij past een evenwichtig opgebouwde lijst met ervaren kandidaten die qua achtergrond, woonomgeving, leeftijd en ervaring, een goede afspiegeling vormen van de inwoners van onze gemeente.”


advertentie