Inwoners Wilnis zijn bussen op Padmosweg spuugzat

Wilnis - Inwoners van Wilnis hebben het helemaal gehad met de lijnbussen op de Burgemeester Padmosweg. Die bussen reden er altijd al, maar sinds eind vorig jaar is het aantal flink toegenomen.

Volgens bewoners van de straat veroorzaakt dat overlast en zorgt het voor onveilige situaties. Zij willen nu dat de gemeente De Ronde Venen en de provincie Utrecht snel ingrijpen.

Op dit moment rijden er zeker vijfhonderd bussen per dag over de Burgemeester Padmosweg. En volgens zeker honderd buurtbewoners zijn dat er veel te veel. Een actie-comité legde het probleem zelf ruim een uur lang met een videocamera vast.

Ad Peek is één van de bewoners die in het actiecomité zit. Hij schrok van de uitkomst van hun eigen onderzoek: "We hebben een flink aantal bussen langs zien komen in vijf kwartier. De uitkomst is dat we zeker 47 bussen hebben gezien. Dat geeft dus aan dat dit te dol is. Wij vinden het te zot voor woorden!" 

Overigens zal het aantal bussen dat op de Burgemeester Padmosweg rijdt vanaf medio december dit jaar al vanzelf afnemen, omdat de lijnbussen van Connexxion dan niet meer verder rijden dan de Rondweg in Mijdrecht en daardoor niet meer door Wilnis hoeven te rijden.

Bron: RTV Utrecht Foto: YouTube


advertentie