Kunstweekeinde 'Boven Verwachting' in teken Alzheimer: 'Vergeten verleden, vergeten'

Wilnis - Het kunstweekeinde 'Vergeten verleden, vergeten' dat Art Galerie 'Boven Verwachting' in Wilnis van zaterdag 9 december tot en met zondag 10 december organiseert staat in het teken van de ziekte van Alzheimer.

Aquarellist Nol van der Neut heeft de ziekte Alzheimer en zijn droom is een echte expositie met al zijn werken. Helaas is dat er nooit van gekomen.

Nol heeft een gedegen opleiding bij de Rietveld Academie gehad en was in zijn werkzaam leven ontwerper en aquarellist. Zijn werken zijn allemaal keurig gelijst en bestaan uit realistische en impressionistisch werken, straatbeelden, koeien, portretten en landschappen. Nol heeft een eigen stijl en was zeer gedreven.

Henny Schuilenburg, de vriendin van Nol heeft nu, samen met zijn zuster Laura Ruhé die beeldhouwster is, al zijn werken uitgezocht en op orde gebracht, zodat het een unieke expositie in 'Boven Verwachting' kan worden.

Ondanks zijn ziekte hoopt men dat deze expositie voor Nol een feest van herkenning zal zijn. Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting Alzheimer Nederland.

Deze expositie is in het weekend van 9 en 10 december in Art Galerie 'Boven Verwachting' te zien. De galerie is op beide dagen open van 11:00 tot 17:00 uur.

Art Galerie "Boven Verwachting" is te vinden aan de Herenweg 298a in Wilnis.

Foto: Facebook


advertentie